Negarawan Terulung

Negarawan Terulung
YABhg Tun Dr. Mahathir Bin Mohamad, 88 tahun

Terima Kasih atas sokongan anda semua !

Selasa, November 08, 2011

Ambiga & Marina akan tampil lagi dengan tuntutan lain bertemakan Merdeka!


Selepas berjaya mencetuskan kekecohan seluruh negara berhubung dengan hasrat mereka berdua untuk menganjurkan acara Seksualiti Merdeka khusus untuk golongan gay, lesbian dan transeksual, Ambabiga dan Marina selepas ini berkemungkinan besar akan meneruskan kerja gila keduanya dengan mengadakan lebih banyak siri penganjuran pesta, forum, majlis, program yang bertemakan Merdeka.

Tidak mustahil selepas ini kedua-dua mereka akan tampil dengan berbagai-bagai program baru yang mungkin sedang dalam perancangan seperti Perogol Merdeka, Penagih Dadah Merdeka, Pengedar Dadah Merdeka, Pembunuh Merdeka, Pencuri Merdeka, Peliwat Merdeka, Pencabul Merdeka, Perompak Merdeka, Pemecah Rumah Merdeka, Penyanggak Merdeka, Penipu Merdeka, Pemfitnah Merdeka, Penghasut Merdeka, Penculik Merdeka dan bermacam-macam Merdeka lagi.

Janji saja mereka berdua tak nak buat Program Anak Merdeka, sudahlah !

Ini saya ingin nak ulas sikit pasal hari tu Ambiga yang bengang dengan pihak Polis dan pihak media massa yang katanya telah tersalah anggap mengenai program yang bakal mereka anjurkan. Dalam pada itu Ambiga kata golongan Gay, Lesbian serta Transeksual di negara ini telah ditindas dari segi hak. Ditindas? Siapa tindas siapa?

Kalau sudah begitulah pendirian Ambiga mengenai golongan berkenaan, ini bermakna suatu hari nanti Ambiga juga pasti akan muncul semula bersama dengan rakan songsangnya Marina untuk menegakkan suatu hak bagi satu kelompok manusia yang tidak sepatutnya diperjuangkan sepertimana yang tersenarai di atas.

Manalah kita tahu kemungkinan satu hari nanti Ambiga dan Marina boleh berpendapat bahawa kumpulan perompak, pembunuh, peliwat dan pelbagai jenis penjenayah yang melakukan kerja haram di negara ini telah ditindas, perlu dibela dan perlu didengar semua keluhan daripada mereka.

Pelajar disembelih: kerajaan Malaysia perlu dapatkan penjelasan segera dari Indonesia !


Saya juga rasa macam ada yang tak kena dalam kes pembunuhan melibatkan seorang pelajar Malaysia di Indonesia yang berlaku awal pagi tadi. Punca dikatakan mangsa cuba menghalang pencuri/maling rakyat Indonesia hendak mencuri motosikal milik mangsa namun dihalang dan akibat tindakan mangsa yang cuba menghalang itulah maka berlakunya kejadian pembunuhan itu.

Siang-siang lagi maling warga Indonesia sanggup buat hal di sana dan tambah pula depan pemilik barang yang hendak dicuri, memang dasar kelakuan malinglah itu. Mereka tak kira asal saja dapat barang yang hendak di maling. Kalau di Malaysia, mereka ini jugalah yang banyak menyumbang terhadap kadar jenayah terutama dalam kes kecurian serta kes jenayah yang lain seperti merompak, pecah rumah dan membunuh.

Namun saya rasa kemungkinan besar ada sebab lain mengapa kejadian itu berlaku. Pertama kita semua sudah sedia maklum bahawa Indonesia bukanlah satu negara yang selamat lagi bagi penduduk Malaysia untuk berkunjung atau untuk melakukan sebarang aktiviti. Tidak seperti Malaysia yang sentiasa aman dan selamat untuk semua warga asing yang berada di negara ini tetapi Indonesia adalah sebuah negara yang semakin berbahaya bagi rakyat Malaysia khususnya.

Malaysia seringkali berdepan dengan kecaman dan kutukan yang bertali-arus daripada rakyat Indonesia dan mereka amat tidak menyenangi akan kemajuan yang dicapai oleh negara ini yang jelas sudah semakin jauh meninggalkan Indonesia di belakang terutama dalam bidang ekonomi dan juga pekerjaan. Mereka amat cemburu dengan semua itu dan jika boleh mereka mahu melihat negara ini terus tunduk kepada segala tekanan yang dikenakan oleh pihak-pihak tertentu di Indonesia.

Manakala bagi mereka yang telah mendapat peluang bekerja di Malaysia, ada keinginan yang tinggi dalam diri mereka untuk menguasai operasi mana-mana syarikat tempat mereka bekerja dan ada yang begitu berani cuba untuk menindas pekerja tempatan sendiri yang bertugas ditempat yang sama. Dan adalah tidak mustahil rasanya sekira apa yang telah menimpa pelajar Malaysia itu merupakan salah satu percubaan awal mereka untuk menganiaya rakyat Malaysia yang berada di negara mereka. Jika ketika di Malaysia mereka berani untuk bertindak melampau, apatah lagi sekiranya sudah berada di negara mereka sendiri, Indonesia. Mereka bole buat apa saja !

Harap kerajaan Malaysia segera mendapatkan maklumat kejadian tersebut daripada pihak kerajaan Indonesia...

Seorang pelajar Malaysia dibunuh oleh maling Indonesia di Jawa Tengah !


KUALA LUMPUR 8 Nov - Seorang pelajar Malaysia di Malang, Indonesia maut selepas dia dibunuh ketika cuba menghalang seorang lelaki daripada mencuri motosikal beliau di hadapan rumah sewanya, di Lowowaru Kota Malang malam tadi.

Mangsa yang berasal dari Selangor dan sedang menuntut di semester lima Fakulti Perubatan, Universiti Brawijaya maut di tempat kejadian selepas lehernya dikelar dengan senjata tajam oleh suspek yang cuba melarikan motosikalnya - Utusan Malaysia 

Anak Merdeka berkata;
!!!...haiii!!!!...Laskar Merah Putih...!!!, apa komen kamu semua ? ...dulu kamu sesuka hati menuduh Malaysia dengan bermacam tuduhan liar dan tidak logik yang tidak ada bukti, sekarang perkara itu sudah berbalik kepada pihak kamu di sana, jadi apakah kamu fikir rakyat Malaysia akan buat benda serupa yang pernah kamu semua buat dulu terhadap Malaysia ?

Kalau kamu kata, mungkin... kamu silap,,,rakyat Malaysia tidak sebodoh itu dan tak mungkin akan bertindak seperti anak-anak kecil yang tidak berpelajaran di atas jalan raya !!! Rakyat Malaysia tahu erti menghormati undang-undang negara lain dan tahu bahawa apa-apapun perkara tetap tertakluk di bawah undang-undang sesebuah negara itu.

Lagi satu, rakyat Malaysia sangat menghargai apa itu erti nilai persahabatan negaranya dengan negara jiran, rakyat Malaysia tidak suka bertindak melulu macam rakyat Indonesia yang sebahagian besarnya nyata tidak matang dalam banyak hal, cakap tinggi banyak pandai tapi sering meletak undang-undang ditangan sendiri jikalau ada berlaku krisis kecil antara Malaysia dengan Indonesia !

Perlu digubal "Akta Pemerdagangan Blogger" ?

Jika Akta Pemerdagangan Manusia telah lama ada di negara kita bertujuan bagi mengekang masalah penyeludupan manusia terutama yang dilakukan oleh golongan rakus mengejar "wang besar! wang besar!" dan dilakukan pula dalam wilayah negara, jadi apa salahnya sekira diwujudkan juga satu akta perlindungan untuk golongan penulis blog yang mula mendapati berlaku perkara serupa terhadap mereka juga apabila ada yang sedar bahawa nama mereka dah kena jual kepada pihak tertentu oleh mereka yang tidak bertanggungjawab ini.

Saya rasa terkejut dengan pendedahan yang dibuat oleh beberapa blogger pro-kerajaan seperti Papa Gomo, GAP, Parpu Kari, Pisau Net dan lain-lainnya yang mendakwa telah berlaku satu penyelewengan yang mempergunakan nama-nama bloggers untuk kepentingan peribadi oleh individu tertentu dan sudah tentulah ianya melibatkan wang ringgit yang bukan sedikit jumlahnya. Andaikata benar perkara sedemikian rupa memang berlaku, adalah elok suatu cadangan akta berkaitan dikemukakan kepada pihak kerajaan agar tiada pihak yang terus teraniaya dan menjadi mangsa pemerdagangan.

Arkib Blog