Negarawan Terulung

Negarawan Terulung
YABhg Tun Dr. Mahathir Bin Mohamad, 88 tahun

Terima Kasih atas sokongan anda semua !

Isnin, Ogos 20, 2012

Abdul Hadi & Nik Abdul Aziz juga akan dipecat daripada PAS !

 Presiden PAS YB Datuk Seri Hj Abdul Hadi Awang kelihatan sangat gembira berjumpa dengan Perdana Menteri Datuk Seri Mohd. Najib pada suatu majlis dan Datuk Seri Najib juga amat selesa dengan salam yang dihulurkan oleh pemimpin PAS itu.
Begitu juga dengan Mursyidul Am PAS yang juga Menteri Besar Kelantan YAB Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat yang kelihatan begitu bahagia membelai seekor anak kambing janapari yang turut diusap-usap oleh Perdana Menteri Datuk Seri Najib sambil diperhatikan oleh anak Menteri Besar Kelantan itu.

Kemungkinan besar kedua-dua pemimpin Parti Islam SeMalaysia itu juga tidak akan terlepas dari dikenakan tindakan disiplin oleh parti mereka kerana menunjukkan kemesraan mereka bersama Perdana Menteri dikhalayak ramai tanpa memperlihatkan yang mereka adalah pemimpin pembangkang kepada kerajaan yang diterajui oleh YAB Datuk Seri Mohd. Najib.

Datuk Seri Anwar Ibrahim juga akan dipecat daripada PKR

Mengambil kira reaksi daripada golongan tertentu dalam PAS berikutan penglibatan bekas Timbalan Presiden PAS, YB Ustaz Nasharuddin Mat Isa yang kelihatan bersama-sama dengan Datuk Seri Najib dalam sidang kemuncak luar biasa OIC di Mekkah di mana golongan tertentu dalam PAS mahu beliau dikenakan tindakan tatatertib, kini tiba giliran ketua pembangkang yang juga Ketua Umum PKR, Anwar Ibrahim akan diambil tindakan dan mungkin digugurkan semua jawatan dalam PKR serta dipecat dari parti ekoran tindakannya mengkhianati perjuangan PKR kerana sanggup minum teh tarik bersama Perdana Menteri Datuk Seri Najib di lobi parlimen beberapa tahun lalu.

Walaupun tindakan ini yang kelihatannya lambat dilakukan namun yang pastinya bukan kerna mereka terlepas pandang mengenai kekerapan beberapa pemimpin tertentu pembangkang gemar berjumpa dan bersama dengan Perdana Menteri sebelum ini sebab mereka maklum sebenarnya mengenai perkara itu tetapi sebab utama adalah kekhuatiran mereka akan berlaku semakin banyak wakil-wakil rakyat daripada pembangkang yang akan melompat masuk dalam kem Bebas yang diketuai oleh Datuk Seri Mohd Zahrain Hashim, Datuk Zulkifli Nordin dan Datuk Ibrahim Ali yang kemudiannya menyokong kepimpinan Datuk Seri Najib.

Arkib Blog