Negarawan Terulung

Negarawan Terulung
YABhg Tun Dr. Mahathir Bin Mohamad, 88 tahun

Terima Kasih atas sokongan anda semua !

Sabtu, Oktober 08, 2011

Selamat berangkat ke Tanah Suci Mekkah., Husin Lempoyang & rombongan

 Ucapan selamat pergi dan selamat kembali kepada sahabat blogger Tuan Husin Lempoyang serta semua ahli keluarga yang akan turut bersama berangkat ke Tanah Suci Kota Mekkah hujung minggu ini bagi mengerjakan ibadat haji.

Ketika di hadapan Kaabah, panjatkan doa untuk kesejahteraan berterusan negara Malaysia serta rakyatnya, doakan juga agar bajet 2012 yang dibentangkan oleh PM Datuk Seri Najib akan diluluskan dengan jayanya di Parlimen kelak.

Dan seterusnya panjatkan juga doa ketika disana supaya pada PRU-13 akan datang Barisan Nasional akan menang besar melebihi 2/3 majoriti agar kerajaan menjadi lebih kuat dan tidaklah terlalu takut sehingga kelihatan sering tunduk kepada desakan Pakatan Pembangkang.

Pembangkang desak hapuskan PPSMI, kerajaan BN turuti... pembangkang desak mansuhkan ISA, kerajaan BN akur... pembangkang desak agar SPR dibersihkan, kerajaan BN lagi menurut dan banyak lagilah! Mana jadi kalau berterusan begitu, maka doakan dari Tanah Suci Kota Mekkah agar BN bangkit dan kuat semula laksana zaman Tun Dr Mahathir Mohamad dulu...
Berbanyak-banyak terima kasih atas pemberian buku ini "A History Of God" kepada Anak Merdeka menjelang Pilihan Raya Umum Negeri Sarawak ke-10 yang lalu. Dan dengan iringan doa yang tulus dan ikhlas semoga sdra Husin Lempoyang, keluarga serta rombongan haji Malaysia yang lainnya akan memperolehi haji yang mabrur dan mudah-mudahan semuanya akan selamat kembali dalam keadaan yang sihat sejahtera !

Bapa liwat bayi lelaki berusia 23 hari, anak sendiri !!!

GOMAK : Berang isteri dalam pantang enggan melayan kehendak nafsu seksualnya, seorang lelaki berusia 28 tahun bagaikan dirasuk syaitan apabila sanggup meliwat bayi lelakinya berusia 23 hari di dalam bilik di rumahnya di Taman Sunway, Batu Caves, di sini, kelamrin.

Lebih kejam apabila tangisan bayi malang yang menahan kesakitan itu langsung tidak diendahkan si bapa durjana, sebaliknya dia menjadi lebih rakus dengan bertindak menutup mulut anaknya itu menggunakan tangan dengan kuat, sekaligus menambah lagi derita si kecil.

Bapa yang kejam itu berbuat demikian untuk mengelak tangisan bayi malang itu didengari isterinya yang ketika kejadian dilaporkan sedang berehat di ruang tamu.

Sumber polis berkata, tindakan keji dan kejam itu hanya disedari ibu mangsa berusia 39 tahun kira-kira jam 4 petang apabila melihat mangsa tidak bermaya ketika mahu memandikannya.

Si ibu terkejut apabila melihat bahagian mulut mangsa lebam. Pemeriksaan wanita itu kemudian mendapati bahagian dubur mangsa turut cederaHarian Metro Online

Sikit ulasan;
Ini bukan sebarang kes. Bukan isu mati pucuk lagi...juga bukan sekadar tak boleh membongkokkan badan tetapi lebih keji dari babi !!!

Sanggup menganiaya bayi sendiri... betullah kata sesetengah orang...dikalangan haiwan tiada manusia tetapi dikalangan manusia pasti ada haiwan...

Ketua Pembangkang mati kena tembak !!!

Agaknya bangunan yang menempatkan Pejabat Kedutaan Turki memang tidak wujud di Syria menyebabkan ketua pembangkang kepada kerajaan pimpinan Presiden Bashar al-Assad gagal mencari perlindungan lalu maut setelah terkena tembakan oleh empat penyerang di Utara Syria semalam.

Kalau kat Malaysia ini walaupun dulu pernah heboh kononnya ada seorang ketua pembangkang tu terpaksa bersembunyi selama dua hari dua malam dibawah meja dalam pejabat Kedutaan Turki di Kuala Lumpur semata-mata mahu melarikan diri dari "peluru hidup" tetapi sehingga kini dia tetap sihat walafiat, gagah perkasa, selamat dan bebas kesana kemari biarpun telah "mati pucuk" dan tak boleh lagi "membongkok" dibawah meja seperti dulu.

DAMASCUS 8 Okt - Seorang tokoh pembangkang Kurdis yang terkenal dengan rejim Presiden Bashar al-Assad, ditembak mati oleh beberapa lelaki bersenjata ketika menyerbu rumahnya di Qamisli yang terletak di utara Syria, kata seorang aktivis.

Menurut Balai Cerap Syria bagi Hak Asasi Manusia memaklumkan, Meshal al-Tamo, 53, dibunuh oleh empat lelaki bersenjata dan anaknya, Marcel serta seorang aktivis wanita dari Parti Masa Depan Kurdis, Zahida Rashkilo turut tercedera dalam insiden tersebut - Utusan Malaysia

Arkib Blog