Negarawan Terulung

Negarawan Terulung
YABhg Tun Dr. Mahathir Bin Mohamad, 88 tahun

Terima Kasih atas sokongan anda semua !

Isnin, September 27, 2010

Paderi 'lembut' hina Islam dan Nabi Muhamad. KDN patut segera bertindak !

Perbuatan oleh seorang Paderi yang berperwatakan "lembut" ini iaitu 'Father' Benjamin Stephen yang begitu celupar dan biadap sekali dengan menghina ajaran agama Islam, Kitab Suci Al-Quran serta Nabi Muhamad ketika beliau menyampaikan satu ceramah di sebuah Gereja yang terletak didalam bahagian Kuching Sarawak baru-baru ini tidak boleh diterima lagi oleh rakyat dinegara ini sebagai satu perkara yang biasa.

Dalam sesebuah negara seperti Malaysia ini, kita tidak boleh lagi hidup dengan sering cuba untuk mencetuskan sesuatu perkara yang boleh membangkitkan perasaan tidak menyenangkan diantara satu dengan yang lain. Tidak salah dan tentu sekali tidak rugi untuk kita berusaha untuk hidup dalam keadaan yang rukun damai dengan sesama kita dalam negara ini walaupun kita semua datang dari latar belakang kehidupan atau asal usul yang sememangnya berbeza.

Sebagai seorang pemimpin agama(sekiranya benar) Benjamin Stephen sewajarnya bertanggungjawab membimbing umat Kristian khususnya ke arah jalan kedamaian sesama mereka dan juga dengan semua penganut agama lain dinegara ini dan bukannya membawa mereka menuju ke jalan kehancuran dan kemusnahan. Jesus Kristus, ajaran Kristian tidak pernah menuntut mana-mana penganutnya untuk bertelagah dengan sesiapa walau dengan orang yang tidak seagama.

Dalam isu ini kita semua mahu melihat tindakan yang paling tegas dan segera harus diambil oleh pihak berkuasa terhadap Paderi 'lembut' ini bagi menghalang beliau dari terus cuba untuk menimbulkan suasana serta keadaan yang tidak tenteram dan stabil dalam negara. Kita bukan mendesak tetapi kita sangat mengharapkan supaya KDN dibawah Datuk Seri Hisham lebih bertegas didalam isu sebegini dan kita tidak mahu perbuatan seperti ini jika dibiar berlarutan akan mewujudkan keadaan yang lebih membahayakan kepada keselamatan dan keamanan negara di kemudian hari.

Rakyat Sarawak harus menjauhi PKR !
Bermula daripada Pengerusi Parti KeADILan Rakyat (PKR) Negeri Sarawak iaitu Encik Baru Bian serta Penasihat PKR peringkat negeri Sarawak Datuk Sri Hajjah Hafshah Haji Harun, Timbalan Pengerusi PKR negeri Sarawak, Ketua AMK Negeri Sarawak, Ketua Wanita PKR Negeri Sarawak serta mereka-mereka yang memegang apa jua jawatan tertentu dalam PKR Negeri Sarawak, peringkat bahagian dan juga peringkat cawangan atau cabang, maka saya selaku rakyat negeri Sarawak ini menyeru kepada anda semua yang menyokong segala pergerakkan atau dalam ertikata lainnya menyertai setiap kegiatan yang telah, sedang dan yang akan dianjurkan oleh PKR di negeri ini agar berhenti setakat ini, cukuplah !

Anda semua yang sentiasa menentang segala bentuk pembangunan yang dirancang oleh kerajaan Barisan Nasional di negeri bagi membangunkan Sarawak dan memakmurkan rakyatnya tiada apa alasan yang boleh meyakinkan rakyat Sarawak untuk terus mempengaruhi mereka dengan perjuangan sia-sia PKR itu dan begitu juga anda semua ini yang kini masih lagi menebal rasa setia terhadap perjuangan PKR sudah tiada sebab-musabab untuk anda semua dari terus bersandiwara memperdayakan rakyat Bumi Kenyalang ini kata-kata yang cuma indah khabar dari rupa. Berpatah baliklah kepada perjuangan untuk membela rakyat daripada perjuangan yang tidak ada arah tujuan bersama PKR !

Melihat kepada situasi semasa pemilihan berbagai jawatan peringkat cawangan atau cabang PKR di seluruh negara sejak beberapa hari yang lalu sehingga semalam seperti yang digambarkan diatas, kita semua tentu sekali seperti tidak percaya dengan apa yang telah berlaku itu boleh terjadi didalam PKR yang selama ini begitu gah dan angkuh melaungkan slogan 'reformasi' untuk menuntut sistem demokrasi tulen diamalkan dalam pemerintahan negara kerana kononnya mengikut tuduhan PKR bahawa selama ini kerajaan Malaysia yang ditadbir oleh BN bersifat kuku besi atau diktator serta tidak demokratik..

PKR ini belum lagi membentuk dan mentadbir sebuah negara, mereka baru saja mengadakan pemilihan jawatan dalam parti sendiri tetapi demokrasi yang mereka tuntut daripada BN selama ini sudah tidak mereka pakai lagi dan yang lebih malang lagi ialah semasa dibeberapa tempat pusat penjumlahan undi semalam demokrasi tidak mereka gunakan lagi iaitu sewaktu proses pengiraan undi malah telah jauh dibuang dari landasan asal perjuangan PKR apabila terdapat beberapa calon yang telah tewas tidak sanggup menerima kekalahan mereka sehingga berlakunya pergaduhan, baling kerusi, bakar bendera PKR, tumbuk menumbuk dan sebagainya lagi.

Jadi kepada mereka semua yang nama tersebut dan tidak disebut diatas dan juga kepada seluruh rakyat Sarawak khasnya yang masih mengagung Datuk Seri Anwar Ibrahim sebagai pemimpin idaman mereka, lihatlah kalau anda mampu melihat lalu renung dan fikirkanlah sokongan dan kerjasama yang telah dan sedang berikan kepada PKR itu boleh membawakan kebaikan kepada negeri serta rakyat Sarawak dikemudian hari. Dengan melihat kepada peristiwa yang berlaku dalam PKR semasa proses pengiraan undi semalam, apakah itu juga belum lagi cukup untuk menyedarkan anda semua bahawa perjuangan dengan PKR sepatutnya ditamatkan setakat hari ini saja dan anda semua harus memberi sokongan tidak berbelah bagi kepada perjuangan Barisan Nasional dalam menyatupadukan rakyat, mempertingkatkan tahap ekonomi rakyat dan negara.

Rakyat Sarawak, jauhi dan hindarilah Parti KeADILan Rakyat (PKR) demi keharmonian dan kesejahteraan kita semua!!!
Posted by Picasa

Arkib Blog