Negarawan Terulung

Negarawan Terulung
YABhg Tun Dr. Mahathir Bin Mohamad, 88 tahun

Terima Kasih atas sokongan anda semua !

Selasa, April 17, 2012

Adam Adli digesa pulangkan balik wang pinjaman PTPTN !

Negarawan Ulung YABhg. Tun Dr. Mahathir Mohamad mengingatkan mana-mana mahasiswa yang mahukan PTPTN dihapuskan agar segera memulangkan wang yang telah mereka terima daripada perbadanan berkenaan sebelum ini dan tidak usah berdemo dijalanan semata-mata kerana mahu PTPTN dimansuhkan. Seterusnya, di sini

Begitu juga dengan pihak yang telah mengapi-apikan kemarahan para mahasiswa untuk menentang PTPTN ini supaya kelak mereka mengambil-alih tanggungjawab PTPTN terhadap pelajar terbabit supaya membiayai pengajian kumpulan para pelajar itu di mana-mana juga pusat pengajian tempat mereka menuntut ilmu.

PTPTN diwujudkan bermatlamat untuk membantu pelajar yang datang dari golongan keluarga miskin dan bukannya golongan kaya seperti Adam Adli serta penyokong beliau yang rata-rata adalah anak orang berada, anak orang kaya, paling tidakpun sebaik mereka berpihak kepada pembangkang khususnya PKR besar kemungkinan kos pengajian mereka juga turut mendapat suntikan daripada parti berkenaan yang kita sudah sedia maklum memang punya wang banyak yang luarbiasa hasil daripada dana asing luar negara..

Arkib Blog