Negarawan Terulung

Negarawan Terulung
YABhg Tun Dr. Mahathir Bin Mohamad, 88 tahun

Terima Kasih atas sokongan anda semua !

Ahad, Ogos 23, 2009

N.34 Lunas : UMNO/BN harus tunggu dan lihat...

Keputusan mengejut yang telah dibuat oleh wakil rakyat DUN Lunas dari Parti PKR Yang Berhormat Mohd. Radzhi Salleh yang mana beliau juga adalah salah seorang daripada exco kerajaan negeri Kedah untuk keluar daripada PKR dan akan menjadi seorang wakil rakyat bebas.

Dalam pada itu juga Mohd. Radzhi telah memaklumkan kepada media bahawa tetap akan kekal untuk menjawat jawatan sebagai seorang exco kerajaan negeri.

Susulan daripada perkembangan terbaru ini saya berpendapat adalah lebih sekiranya pihak UMNO dan juga Barisan Nasional dapat untuk tidak selalu kerap mengulas atau menyentuh perkara ini agar tidak terperangkap dengan permainan kotor Pakatan Pembangkang.

Masih terlalu awal untuk kita membuat sebarang pengakuan yang ahli-ahli PKR ini memang ikhlas untuk meninggalkan parti itu. Mana tahu dalam masa 48 jam keputusan itu akan ditarik balik setelah mereka-mereka yang telah mengumum keluar dari PKR akan membatalkannya semula apabila terpukau dengan pujukan Anwar nanti.

Pandangan saya lebih terarah kepada usaha Anwar untuk memenangkan calon PAS saudara Salleh Man di DUN Permatang Pasir. Anwar akan sanggup buat apa saja untuk mencapai niatnya biarpun ianya akan menyebabkan PKR akan dilihat oleh masyarakat sebagai parti yang semakin teruk walaupun pada hakikatnya PKR memangpun sebuah parti yang paling teruk.

Biar apapun, saya akan mengucapkan syabas dan tahniah kepada YB Mohd. Radzhi Salleh jika beliau benar-benar ikhlas untuk meninggalkan PKR tanpa takut akan kehilangan jawatannya didalam kabinet negeri Kedah. Ini juga akan petanda awal yang menunjukkan bahawa lama-kelamaan PKR akan terpaksa gulung tikar juga akhirnya...

Arkib Blog