Negarawan Terulung

Negarawan Terulung
YABhg Tun Dr. Mahathir Bin Mohamad, 88 tahun

Terima Kasih atas sokongan anda semua !

Ahad, Julai 03, 2011

amBABIga patut ajar Hannah Yeoh cara makan babi yang betul !

amBABIga, bekas Presiden Majlis Peguam tidak bersetuju dengan pentadbiran Perdana Menteri Datuk Seri Najib yang memutuskan pergerakan tersebut menyalahi undang-undang sebab BERSHIT 2.0 menurut puaka betina ini lagi adalah gabungan pertubuhan-pertubuhan didaftarkan dan justeru, ia tidak memerlukan pendaftaran.

"Dari sudut perundangan, kami percaya bahawa BERSHIT 2.0 merupakan gabungan pertubuhan yang didaftarkan, jadi ia tidak perlu pendaftaran di bawah Akta Pertubuhan." - amBABIga
Muak sungguh rasa melihat muka bekas Presiden Majlis Peguam yang buta dan jahil tentang undang-undang ini. Tak puas-puas, masih lagi mahu terus menjadikan keadaan dalam negara ini seolah-olah Malaysia kini seperti tidak selamat untuk didiami oleh seluruh rakyatnya di pandangan mata kasar masyarakat dunia dari negara lain.

Jika sebelum ini kita dikejutkan dengan berita bagaimana ADUN Subang Jaya, Hannah Yeoh yang tiba-tiba mahu memberi tekanan terhadap kerajaan Malaysia berhubung isu pendafatan pada sijil kelahiran anak sulung beliau bersama suami beliau yang berketurunan Tamil setelah isu timbul saat dia dan suaminya mahu mendaftar anak mereka berdua sebagai "anak Malaysia" di salah sebuah pejabat pendaftaran di Selangor namun ditolak atas alasan sistem sedia ada tidak membenarkan pihak pendaftaran untuk meluluskan permohonan seumpama itu.

Dan kini, amBABIga pula telah mengambil peranan untuk mengganggu-gugat ketenteraman dalam negara. amBABIga sudah menunjukkan belang beliau yang sebenarnya kepada rakyat Malaysia. Menyahut kenyataan media yang dibuat oleh Menteri Keselamatan Dalam Negeri, amBABIga jelas mahu tunjuk pandai apabila cuba mengajar R.O.S dan KDN bagaimana hendak buat kerja iaitu untuk menentukan sesuatu pertubuhan itu sebagai sah ataupun haram.

Dalam satu kenyataan media dikeluarkan petang semalam, Putrajaya mengisytiharkan BERSHIT2.0 sebagai sebuah pertubuhan haram, seminggu sebelum ia merancang untuk menganjurkan Himpunan BERSHIT 2.0 di Ibu Negara menuntut pembaharuan sistem pilihanraya.

"Menteri Dalam Negeri telah mengisytiharkan BERSIH sebagai pertubuhan haram yang menyalahi undang-undang mengikut Seksyen 5 Akta Pertubuhan 1966 berkuatkuasa 1 Julai," - Datuk Abdul Rahman Othman, Pengarah Pendaftar Pertubuhan.

Arkib Blog