Negarawan Terulung

Negarawan Terulung
YABhg Tun Dr. Mahathir Bin Mohamad, 88 tahun

Terima Kasih atas sokongan anda semua !

Sabtu, Mei 15, 2010

P212 Sibu: rakyat Sibu, buatlah pilihan bijak esok dan selamat mengundi !


Kurang dari sejam lagi tempoh berkempen untuk semua parti serta calon-calon dan juga jentera-jentera Pilihan Raya masing-masing akan tamat.

Esok adalah hari mengundi untuk semua rakyat Sibu yang telah layak dan telah berdaftar sebagai pengundi bagi memilih wakil mereka ke Parlimen demi untuk meneruskan agenda pembangunan yang telah dirancang dan lebih tepat lagi untuk meneruskan kesinambungan perkhidmatan yang cemerlang oleh Ahli Parlimen yang terdahulu iaitu mendiang Datuk Robert Lau Hoi Chew.

Kepada semua pengundi yang akan turun mengundi di P212 Sibu esok, jalankanlah kewajipan anda semua sebagai seorang pengundi yang berwibawa dan apa yang sangat penting ialah jangan lupa akan tanggungjawab anda sebagai sebahagian daripada rakyat di bumi Malaysia yang bertuah ini untuk mengekalkan suasana yang aman, makmur dan harmoni di antara kita sesama kita dimana ini telah berjaya membentuk kita menjadi rakyat Malaysia yang berjiwa besar dengan memilih calon Barisan Nasional yang berkarisma, muda dan boleh memberi khidmat terbaik serta mampu membawa banyak perubahan untuk rakyat Sibu secara keseluruhannya.

Undilah calon BARISAN NASIONAL ini, saudara Robert Lau Hui Yew sebagai wakil P212 Sibu ke Parlimen ! Hidup BN! Hidup BN! Hidup BN!!!

P212 Sibu: Kalimah ALLAH bukan isu lagi di Sarawak, Pakatan Pembangkang harus sedar!


Isu pertama sekali yang cuba dimainkan oleh pihak Pakatan Pembangkang pada PRK P212 Bandar Sibu kali ini adalah isu 'banjir' iaitu satu fenomena alam dan sesuatu yang sememangnya akan tetap berlaku dimana-mana jua walau bagaimana giat sekalipun usaha dibuat manusia untuk mengelak ianya daripada berlaku namun ia pasti akan tetap berlaku juga.

Tetapi apabila pihak DAP, PKR dan PAS mulai menyedari bahawa isu banjir khususnya di Sibu telahpun lama diberi perhatian serta telah lama dibuat tindakan susulan oleh pihak Kerajaan Barisan Nasional ketika mendiang Datuk Robert Lau Hoi Chew lagi dimana projek tebatan banjir itu sebenarnya sudahpun hampir memasuki fasa kedua apabila fasa pertama telah siap lebih 90% perlaksanaannya maka pihak Pakatan Pembangkang telah menukar strategi kempen kepada isu yang lain pula untuk dijadikan sebagai modal.

Isu besar yang dijadikan sebagai modal oleh mereka untuk menggantikan isu banjir itu ialah isu pendidikan Cina namun isu itu juga sebenarnya lama sebelum ini telah diperjuangkan oleh mendiang Robert Lau Hoi Chew dan seterusnya telah mendapat perhatian khas daripada Timbalan Perdana Menteri YAB Tan Sri Muhyiddin Yassin selaku Menteri Pelajaran serta juga oleh Perdana Menteri sendiri YAB Datuk Seri Mohd Najib apabila beliau telah mengumumkan peruntukkan yang begitu besar kepada sekolah aliran Cina di kawasan Parlimen Sibu baru-baru ini.

Menyedari kedua-dua isu itu gagal untuk menambat hati serta perhatian para pengundi yang majoritinya adalah kaum Cina, kini pihak Pakatan Pembangkang menukar langkah lagi dengan mengetengahkan isu nasional yang sebelum ini pernah menghangatkan suasana politik serta suasana hubungan sesama masyarakat di negara ini iaitu Kalimah ALLAH. Isu ini sebenarnya sudah selesai dan semua rakyat Malaysia dikehendaki tidak menimbulkan lagi isu ini walau pada waktu apa-apapun.

Kabinet Malaysia iaitu kerajaan Barisan Nasional sebelum ini telah membuat keputusan yang tetap bahawa perkataan tersebut iaini Kalimah ALLAH tidak menjadi satu masalah di dua buah negeri iaitu Sarawak serta Sabah dan ini bermakna rakyat kedua-dua negeri ini yang beragama Kristian dibenar menggunakannya dan tiada halangan oleh pihak kerajaan Malaysia terhadap orang Kristian di Sarawak dan Sabah untuk menggunakan perkataan tersebut dalam mana-mana istiadat agama yang mereka jalankan.

Jadi kepada pengundi di Sibu khususnya yang beragama Kristian, anda jangan keliru dalam perkara ini. Jangan terpedaya oleh tipu muslihat pihak Pakatan Pembangkang. Kalau kurang faham boleh minta penjelasan lanjut mengenainya daripada mereka yang berkaitan seperti pegawai-pegawai di kementerian Keselamatan Dalam Negeri atau terus saja kepada menterinya iaitu YB Datuk Seri Hishamuddin Tun Hussein Onn atau juga Menteri Di Jabatan Perdana Menteri YB Datuk Seri Nazri Tan Sri Aziz.

UNDILAH BARISAN NASIONAL !!! ...demi untuk memastikan kedaulatan negara kita terus terpelihara dan kemakmurannya tetap abadi untuk selamana. Hidup BN! Hidup BN! Hidup BN! 4500 undi majoriti...

Arkib Blog