Negarawan Terulung

Negarawan Terulung
YABhg Tun Dr. Mahathir Bin Mohamad, 88 tahun

Terima Kasih atas sokongan anda semua !

Khamis, Mac 17, 2011

PAS kongsi dengan DAP guna Al Kitab yang sama untuk beribadat ?

PAS dulu lain sekarang lagi lain. Jika dulu PAS pernah kata untuk memerintah sesebuah negara adalah 'haram' hukumnya untuk berkerjasama dengan orang-orang kafir dan menurut PAS lagi sekira ada mana-mana orang-orang Islam yang masih berbuat demikian maka orang-orang tersebut telahpun dengan sendirinya menjadi haram dan kafir.

Itu dulu. Tetapi sekarang PAS tak lagi berkata begitu sebab sejak menerima pelukkan maut daripada DAP yang takkan berubah dasar parti mereka untuk selamanya, PAS yang ternyata sudah jauh hanyut dan khayal dengan permainan politik PKR dan DAP sentiasa menari mengikut rentak irama yang dimainkan oleh kedua-dua sahabatnya itu.

Buktinya ialah dalam isu Al Kitab(Perjanjian Lama & Perjanjian Baru) yang kembali hangat sejak beberapa hari yang lalu apabila DAP dan MCA yang sengaja menimbulkannya di saat negeri Sarawak yang kebanyakkan rakyatnya adalah beragama Kristian sedang bersiap-sedia untuk berhadapan dengan pilihan raya umum negeri awal April ini dimana PAS sering dilihat mengiyakan apa saja perkara yang dibuat oleh DAP berkenaan dengan isu Al Kitab dalam bahasa Melayu.

Sepatutnya PAS sepertimana seluruh rakyat Malaysia telah sedia maklum adalah sebuah parti yang bertunjangkan kepada ajaran agama Islam sebagai dasar perjuangan parti mempertahankan Kitab Suci Al Quran serta segala ajaran yang ada di dalamnya daripada sebarang cubaan untuk mencemar atau merosakkannya dan bukan memperjuangkan Al Kitab berbahasa Melayu yang pada masa itu masih berada di dalam simpanan pihak Kementerian Keselamatan Dalam Negeri.

Pemimpin BN Sarawak perlu lebih ganas dan juga mesra...

Bila berdepan dengan sebarang tohmahan atau fitnah daripada pihak Pakatan Haram, semua pemimpin tertinggi Barisan Nasional negeri Sarawak hendaklah tampak lebih garang, tegas dan sedikit ganas. Hendaknya juga cepat bertindak serta bingkas bangun menepis segala serangan yang ditujukan kepada kerajaan negeri serta kepada para pemimpinnya.

Gemar dengan sikap yang lebih suka mendiamkan diri atau hanya membiarkan saja pihak Pakatan Haram menabur bermacam-macam fitnah ke atas mereka adalah sangat tidak baik lebih-lebih lagi apabila Sarawak sudah bersedia dan semakin untuk mengadakan pilihan raya umum negeri.

Ganas berdepan dengan pihak Pakatan Haram adalah harus dan wajib. Namun dengan rakyat hendaklah selalu mesra tanpa mengira ideologi politik yang mereka sokong dan mungkin dengan cara ini akan mampu mengubah secara perlahan-lahan pandangan golongan berkenaan terhadap BN dimana seandainya dulu mereka menentang tetapi selepas ini mereka akan menyokong pula.

Adalah diharapkan dengan kehadiran yang semakin ramai para pemimpin BN Pusat serta rakan-rakan blogger daripada Semenanjung Malaysia untuk membantu jentera BN negeri pada pilihan raya umum negeri kali ini akan turut lebih menyemarakkan lagi semangat juang dalam jiwa semua pemimpin-pemimpin Barisan Nasional Sarawak.

Arkib Blog