Negarawan Terulung

Negarawan Terulung
YABhg Tun Dr. Mahathir Bin Mohamad, 88 tahun

Terima Kasih atas sokongan anda semua !

Rabu, Mei 12, 2010

P212 Sibu - PAS tak usah sebar Islam di Sarawak dengan cara yang kotor !


"Orang-orang Islam yang berkongsi dengan orang-orang kafir untuk memerintah negara, menjadi kafir atau haram" - Hukum Dewan Ulama PAS Kelantan(Ogos 1963). Ini adalah antara lain perisytiharan yang juga merupakan tunjang dalam dasar perjuangan PAS selain daripada slogan parti mereka iaitu 'Membangun Bersama Islam.'

Tetapi semua itu kini telah tidak PAS pertahankan lagi malah mereka telah lama mengubur dalam-dalam perjuangan asal mereka untuk menubuhkan sebuah 'Negara Islam' di negara ini setelah digertak oleh DAP agar 'melangkah mayat Karpal Singh' terlebih dulu jika mahu menjadikan Malaysia sebagai sebuah negara Islam dan ini semua telah memusnahkan sama sekali dasar tersebut berikutan tindakan mereka sanggup untuk membelakangkan segala kepentingan agama dan hak bangsa sendiri apabila sudah menjalinkan pakatan bersama dengan DAP dan PKR.

Yang paling malang sekali apabila PAS telah sanggup untuk bersama-sama dengan DAP melelong 'Kalimah ALLAH' iaitu satu perkataan yang memang menjadi hak Islam kepada orang-orang yang bukan beragama Islam di Sibu semata-mata untuk membantu calon DAP memenangi kerusi Parlimen P212 Bandar Sibu kelak.

Sekarang, PAS bukan lagi setakat sanggup berkongsi dengan orang-orang bukan Islam untuk memerintah negara ini, malah sanggup bertindak dengan lebih jauh lagi apabila rela berkongsi dan membantu DAP di Sibu untuk mengedar risalah-risalah yang mengandungi kenyataan antara lainnya menyentuh tentang isu Kalimah ALLAH serta berbagai kenyataan lagi yang boleh mengancam ketenteraman awam di Sibu khususnya malah seluruh Sarawak amnya jika pihak berkuasa di Sarawak gagal membendung dengan kadar segera semua tindakan yang tidak bertanggungjawab pihak Pakatan Pembangkang ini hanya kerana untuk mendapat undi daripada rakyat.

Kepada seluruh pemimpin PAS dari Presdennya Haji Hadi Awang, Nik Aziz, Khalid Samad, Hassan Ali serta seterusnya kepada semua pemimpin PAS peringkat bawahan, jika anda semua mendakwa bahawa semua tindakan anda itu kononnya mempunyai motif-motif tertentu seperti yang didakwa PAS selama ini iaitu sebagai salah satu cara untuk mendekatkan orang bukan Islam kepada agama Islam, maka saya berpedapat sebaliknya dan saya melihat tindakan anda semua itu yang sanggup mengorbankan nilai-nilai murni didalam agama Islam kepada orang bukan Islam sebenarnya bukan bertujuan untuk menyebarkan Islam tetapi sebenarnya anda semua bertindak hanya atas nama Islam demi untuk kepentingan politik anda semata-mata! ..itulah hakikatnya.

Jika cara itu dakwaan PAS sebagai cara untuk menyebarkan Islam, maka ingin saya tegaskan disini bahawa Islam tersebar dan berkembang di negeri Sarawak ini tidak pernah melalui cara yang kotor dan jijik seperti itu sehingga sanggup mencemar nilai-nilai yang sepatutnya dipelihara oleh umatnya tetapi perkembangan Islam berlaku di Bumi Kenyalang ini adalah hasil daripada dakwah yang dijalankan oleh pendakwah-pendakwah yang diiktiraf oleh Kerajaan Negeri atau oleh Jabatan Agama Islam Sarawak dan disamping itu juga Islam sebenarnya berkembang dikalangan orang-orang yang bukan beragama Islam setelah kesedaran timbul dengan sendirinya didalam diri mereka masing-masing untuk rela dan ikhlas menerima Islam sebagai pegangan hidup mereka yang baru tanpa paksaan ataupun kekerasan.

Saya boleh bagi dua contoh disini walaupun sebenarnya Islam telah lama menjadi pilihan pelbagai kaum Peribumi di Sarawak... saya ingin mengambil Tuan Yang Terutama Yang Di Pertua Negeri Sarawak, Tun Datuk Patinggi Abang Haji Muhammad Salahuddin Abang Barieng sendiri sebagai contoh terbaik dimana pada asalnya beliau adalah penganut agama Kristian mazhab Roman Katolik namun pada usia emasnya beliau serta Allahyarham isteri pertamanya dengan beberapa orang anak mereka telah memilih Islam sebagai agama baru untuk memandu kehidupan mereka sekeluarga tanpa paksaan daripada sesiapa.

Dan begitu juga dengan kisah Ahli Parlimen Mukah, YB Datuk Sri Dr. Muhammad Leo Toyad yang juga adalah asalnya Roman Katolik namun setelah seruan datang kepada beliau untuk menerima Islam sebagai pedoman hidup maka sudah tentu timbul kesedaran dalam jiwa beliau akan keperluan untuknya beralih daripada seorang Kristian kepada Islam. Ini adalah atas kerelaan masing-masing tanpa perlu pihak lain menggunakan cara yang sememangnya tidak digalak dalam Islam itu sendiri iaitu seperti cara yang digunakan oleh PAS !

UNDILAH BARISAN NASIONAL untuk keamanan negara, untuk kesejahteraan rakyat serta yang paling penting untuk keharmonian beragama dan juga untuk perpaduan kaum di Malaysia.

Hidup BN! Hidup BN! Hidup BN!

Arkib Blog