Negarawan Terulung

Negarawan Terulung
YABhg Tun Dr. Mahathir Bin Mohamad, 88 tahun

Terima Kasih atas sokongan anda semua !

Sabtu, Ogos 14, 2010

Sampai bila lagi pihak berkuasa Malaysia terus tertipu ?

Utusan Malaysia Online - Dalam Negeri
Jika berdasarkan kepada apa yang terkandung didalam berita akhbar Utusan Malaysia pada keluaran Khamis lepas tidak diberi perhatian segera oleh pihak-pihak yang berwajib, maka persoalan yang harus timbul ialah bila dan sampai bila lagi kerajaan Malaysia terus bertahan untuk ditipu oleh sindiket-sindiket warga asing ini?

Perkembangan ini mungkin sudah disedari sejak dulu lagi namun oleh kerana penguatkuasaan yang lemah telah menjadikan ianya terbiar begitu saja oleh sebab itu maka tindakan tidak dapat diambil.

Perkara ini bukan saja berlaku dikalangan kaum yang datang dari negara China saja malah dari negara lain juga seperti India, Indonesia, Thailand, Filipina yang mana mereka ini telah punya kaum kerabat yang sudahpun lama diterima menjadi warganegara atau rakyat Malaysia dan dalam hal-hal tertentu mereka ini mampu berbuat sesuatu sehinggalah berjaya menjadi rakyat Malaysia walau dengan berbagai cara.

Kerajaan Malaysia terutamanya pihak-pihak yang bertanggungjawab penuh mengenai perkara seperti ini haruslah tegas dan carilah jalan penyelesaian supaya ianya kelak tidak akan menyusahkan rakyat, kerajaan serta negara Malaysia khususnya dibelakang hari.

Rujukkan juga isu yang sama di blog : http://theunspinners.blogspot.com

Arkib Blog