Negarawan Terulung

Negarawan Terulung
YABhg Tun Dr. Mahathir Bin Mohamad, 88 tahun

Terima Kasih atas sokongan anda semua !

Ahad, November 06, 2011

Sexualiti Ambiga: sudah terang lagi bersuluh, PDRM tak usahlah layan !!!

 Huruf "S" yang terdapat pada pangkal nama Ambiga (S. Ambiga) membawa maksud sex le tu. Itulah pasal juga dia sanggup untuk menerima undangan bagi merasmikan program tersebut. Tetapi kesiannya Ambiga tidak sedar yang matlamat program itu dianjurkan sebenarnya bertentangan sama sekali dengan apa yang diperjuangkannya melalui dua perhimpunan Bersih sebelum ini.

Perhimpunan Bersih 2.0 diadakan kononnya untuk membersihkan sistem pilihan raya di negara ini yang didakwa oleh puak-puak Pakatan Haram DAP, PKR dan PAS sebagai kotor, penuh dengan rasuah serta penipuan dan maka itu satu perhimpunan diadakan oleh mereka kononnya bagi menuntut satu pilihan raya yang telus, bersih juga bebas dari semua itu.

Tetapi bagaimana pula dengan Program Seksualiti Merdeka yang bakal dianjurkan oleh pihak yang menjemput Ambiga untuk melakukan perasmiannya, tidakkah Ambiga dapat rasa betapa perlu baginya untuk mengadakan satu lagi perhimpunan serupa Bersih 2.0 bagi membersih dan membebaskan masyarakat Malaysia agar tidak terjebak ke dalam masalah keruntuhan akhlak serta kemusnahan moral sekiranya program seumpama itu masih juga hendak diteruskan? Itupun jikalau Ambiga merupakan seorang pejuang yang jujur !

Berita berkaitan. Pihak PDRM dikatakan bersedia untuk mengadakan perjumpaan dengan pihak yang mahukan Program Seksualiti Merdeka diteruskan. Ini diakui sendiri oleh Ketua Polis Negara Tan Sri Ismail Omar bagi mendengar penjelasan daripada mereka akan tujuan sebenar program tersebut hendak diadakan.

Namun bagi sayalah, perkara ini memang sudah jelas dan kita semua juga sudah tahu bahawa tujuan utama penganjuran program berkenaan adalah bagi memenuhi tuntutan melampau yang bukan-bukan daripada golongan yang mengamalkan gaya hidup yang bertentangan dengan nilai kehidupan masyarakat beragama di negara ini.

Walauapapun yang mungkin cuba hendak mereka jelaskan kepada pihak berkuasa nanti berkenaan dengan program tersebut, saya tetap melihat bahawa tiada satupun alasan yang akan mereka berikan dapat diterima oleh majoriti masyarakat di negara ini kerana sudah jelas dan terang bahawa amalan seks yang hendak diterap dan hendak mereka kembangkan dikalangan penduduk yang berbilang agama, adat dan budaya seperti di Malaysia ini memang tidak boleh diterima oleh manusia yang berakal dan berfikiran waras.

Oleh itu, saya rasa tak perlulah bagi pihak Polis untuk membuang masa melayan golongan ini kerana jika pihak Polis bersedia untuk memberi reaksi positif sedemikan sudah tentu ini akan memberikan satu harapan baru kepada golongan berkenaan untuk terus berusaha bagi menjayakan program tersebut. Jadi disinilah saya lihat betapa perlunya bagi pihak Polis agar terus berpendirian seperti yang diumumkan sebelum ini untuk tetap mengharamkan program jijik seperti itu tetapi bagaimana pula tetiba saja Tan Sri Ismail boleh berlembut dan sedia untuk bertemu dengan penganjur program itu?

Tak payahlah...!!!

Arkib Blog