Negarawan Terulung

Negarawan Terulung
YABhg Tun Dr. Mahathir Bin Mohamad, 88 tahun

Terima Kasih atas sokongan anda semua !

Khamis, Julai 01, 2010

..bukan peribadi!! Karpal Singh satu kapal dengan DAP !


Menteri Besar Kelantan/Penasihat Am PAS YAB Datuk Nik Aziz Nik Mat dalam nada kesal, terkejut dan marah telah menyifatkan dakwaan oleh oleh Pengerusi Kebangsaan DAP/Anggota Parlimen Jelutong/Peguam Tangguh YB Karpal Singh bahawa konsep Islam yang dilaksanakan di Kelantan sejak PAS memerintah negeri itu sebagai salah atau tidak betul.

Namun demi rasa kasih sayang yang terlalu tinggi Datuk Nik Aziz Nik Mat terhadap sekutu PAS didalam Pakatan Pembangkang itu, maka untuk menyedapkan semula rasa hati beliau serta mungkin sesetengah pemimpin serta ahli-ahli PAS lalu Datuk Nik Mat dengan mudah menyifatkan kenyataan oleh YB Karpal Singh itu sebagai satu kenyataan "peribadi" iaitu bukan sebagai pandangan DAP secara keseluruhannya.

Itu pendapat Datuk Nik Aziz tetapi sebenarnya YB Karpal Singh adalah Pengerusi DAP, jadi tak kira masa dan tak kira tempat apabila terkeluar saja apa-apa kenyataan beliau itu adalah kenyataan DAP juga. 24 jam tanpa henti selagi YB Karpal Singh jadi pemimpin DAP, siang malam hujan panas semua kenyataan yang beliau buat berhubung dengan hal ehwal DAP ada pendirian rasmi DAP. Haaa Datuk Nik Aziz Nik Mat kena faham perkara tu...jangan pula memandai nak mengalih muncung senjata yang YB Karpal Singh telah tuju kepada PAS ke arah lain pula.

Arkib Blog