Negarawan Terulung

Negarawan Terulung
YABhg Tun Dr. Mahathir Bin Mohamad, 88 tahun

Terima Kasih atas sokongan anda semua !

Isnin, Disember 21, 2009

Menjelang Krismas: harapan Anak Merdeka...

Walaupun saya tidak akan pulang untuk merayakan Hari Krismas di kampung pada tahun ini, namun besarlah harapan agar suasana pada sambutan Krismas 25 Disember 2009 nanti tetap meriah dalam keadaan yang aman, tenang dan harmoni dengan kunjungan daripada sahabat-handai serta sauadara-mara sesama Kristian dan juga kunjungan dari kaum keluarga Muslim sebagaimana pada tahun-tahun yang lepas.

Suasana sedemikian juga sangat diharapkan supaya akan terus dinikmati pada setiap sambutan Krismas di tahun-tahun yang mendatang. Di Malaysia kita aman serta bebas untuk mengamalkan kepercayaan kita masing-masing tanpa rasa takut dengan apa yang kita tengah fikir akan berlaku. Kita harus bersyukur dengan semua ini yang mungkin tidak pernah sama sekali dikecapi oleh sesetengah rakyat di negara-negara yang tertentu seperti di Iraq, Palestine, Israel dan lain-lain lagi.

Semua ini adalah kerana negara kita telah ditadbir dengan begitu baik sekali oleh sebuah kerajaan yang sangat mengambil berat tentang keselamatan negara, kebajikkan rakyat serta cukup adil kepada semua kaum yang ada didalam Malaysia. Walaupun penganut Kristian adalah satu kumpulan minoriti di negara ini, namun hakikat sebenarnya kerajaan Malaysia yang diterajui oleh Barisan Nasional tidak pernah meminggir orang-orang Kristian sebagaimana yang sering didakwa oleh sesetengah pihak.

Contoh yang sangat jelas ialah di Sarawak, dimana kerajaan Sarawak yang dipimpin oleh kerajaan Barisan Nasional sentiasa turut menghulurkan sumbangan seperti untuk membina Gereja dan juga Chappel bagi kegunaan kaum Bumiputera Kristian yang ada di Bumi Kenyalang ini. Melihat kepada hakikat ini maka kita harus menghargai semua itu dengan terus memberi sokongan yang padu dan jitu kepada Barisan Nasional walaupun ada bermacam-macam usaha dilakukan oleh pihak tertentu untuk memperdayakan kita.

Oleh itu sempena Hari Krismas yang akan menjelang tiba, diharap agar semua kaum Bumiputera Kristian di Sarawak samada mereka dari mazhab Roman Katolik, Methodist, Anglikan, Sidang Injil Borneo(S.I.B) serta Bahailuyah, sama-samalah kita mohon doa agar negara kita Malaysia akan terus dilimpahi dengan segala keamanan, kesejahteraan, keharmonian dan yang paling utama supaya Barisan Nasional akan terus kuat untuk mentadbir negara kita demi kelangsungan keadaan yang bertambah makmur serta aman damai selalu.

Raja Blogger di London pula...

Jika sebelum ini Raja Petra Raja Kamaruddin dikatakan sedang bersembunyi di Melbourne Australia, tetapi berita terbaru pula menyebut beliau kini beliau sedang bersembunyi di sebuah apartment mewah dekat London.

"Tikar Terbang" buatan negara mana yang dia pakai untuk bergerak ye??? ...lengkap dengan "teropong ajaib" juga ke???

Arkib Blog