Negarawan Terulung

Negarawan Terulung
YABhg Tun Dr. Mahathir Bin Mohamad, 88 tahun

Terima Kasih atas sokongan anda semua !

Rabu, Disember 08, 2010

Zuraidah K punya keinginan diatas keupayaan...selalu tak puas !

Kenal tak dengan Zuraidah K ? Mestilah kenal ! Dia ni memang terkenal diseluruh pelusuk hutan-hutan belantara dikalangan unggas-unggas rimba.

YB Zuraidah Kamaruddin Ahli Parlimen Ampang Selangor. Dia marah sangat kepada Perdana Menteri Malaysia yang Ke-6, YAB Datuk Seri Mohd Najib bin Tun Haji Abdul Razak.

Kenapa dia terlalu marah kepada PM kita ? Blogger Gelombang Rakyat ada butirannya.

Marah sangat YB Zuraidah K ini bila PM kita menyatakan bahawa Pakatan 'memusnah' Rakyat sebagai anti-nasional.

Tak sangka Zuraidah K ini rupanya ada keinginan di atas keupayaan. Biasanya seseorang insan akan menjadi puas bila mencapai apa yang diingini bergantung kepada kemampuan diri tanpa memaksa diri semata-mata untuk memuaskan keinginan walaupun nyata tidak berdaya.

Hari tu masa Konggress PKR, dia marah-marah kepada siapa tak tau pula sehingga dia kata "PKR ini parti kita punya, mereka peduli apa..! kita mahu buat apa kita punya suka!!! katanya... huuuhhh!..macam tu sekali rupanya pemimpin PKR berpikir...

Hairan!!! Khir Toyo yg kena cekup, kenapa pula Nik Aziz yg tiba-tiba sakit ?


Pelik juga kan, baru saja bekas Menteri Besar Selangor ditahan oleh sepasukan pegawai SPRM tiba-tiba saja kita di Malaysia ini dikejutkan dengan berita bahawa Menteri Besar Kelantan YAB Datuk Nik Aziz Nik Mat jatuh sakit dan telah dimasukkan ke Hospital untuk diberikan rawatan lanjut.

Saya bukannya nak mempersendakan tentang orang-orang yang sakit ni tetapi kalau ianya terjadi kebetulan sekali disaat ada pihak yang dikira berkemungkinan sedang mengatur langkah untuk bertandang ke pejabat beliau misalnya tetapi tiba-tiba saja orang berkenaan jatuh sakit dan sebagainya maka bukankah ini akan menimbulkan perasaan pelik pada diri kita atau orang lain juga ? Lebih kurang macam dalam adegan filem 'Madu Tiga' saja kan he he he..

Walauapapun seandainya beliau benar-benar sakit maka sebelumnya kita semua harap agar beliau segera bertaubat serta sedar dari kesilapan yang pernah dilakukan dan tinggalkan Pakatan 'memusnah' Rakyat dan kita doakan supaya kesihatannya segera pulih dan kembali bertugas seperti sediakala namun sekiranya beliau hanya bersandiwara kerana cemas melihat logo SPRM dan semakin dekat ooohhhh baik janganlah buat lawak-lawak macam tu sebab kalau boleh contohilah bekas MB Selangor YB DS Dr Khir Toyo yang relax saja berdepan dengan semua tu dan tak gentarpun malah mahu agar kesnya itu segera dibicarakan tidak seperti pengkhianat bangsa negara Anwar Ibrahim yang berkali-kali minta ditangguhkan kes dia.

Arkib Blog