Negarawan Terulung

Negarawan Terulung
YABhg Tun Dr. Mahathir Bin Mohamad, 88 tahun

Terima Kasih atas sokongan anda semua !

Rabu, September 29, 2010

S. Kotappan terlantar dalam Hospital setelah jadi mangsa demokrasi PKR...

Amalan demokrasi berjalan dengan lancarnya ketika mesyuarat pemilihan cabang-cabang Parti KeADILan Rakyat(PKR) berlangsung beberapa hari yang lalu.

Terlalu banyak cara-cara demokrasi telah diperaktikkan oleh PKR pada mesyuarat berkenaan untuk dicontohi oleh seluruh rakyat di negara ini. Kerusi didemokrasikan, meja didemokrasikan, kertas-kertas undi bertaburan di atas lantai setelah didemokrasikan.

Ada yang membanggkan ialah apabila ADUN Sri Andalas YB Dr Xavier Jayakumar telah mendemokrasikan calon yang menentang beliau pada mesyuarat pemilihan itu dimana Dr Xavier telah tewas kepada calon yang bernama Kotappan.

Teruja dan gembira dengan kekalahan beliau itu maka Dr Xavier telah memberi satu tanda demokrasi dimuka Kotappan yang kini sedang terlantar diatas katil wad Hospital negeri Selangor. Bukan hanya Kotappan seorang yang didemokrasi oleh Dr Xavier malah ketiga-tiga anak lelaki beliau juga telah didemokrasi oleh Dr Vavier serta samseng-samseng beliau.

Melihat kepada apa yang telah berlaku dalam PKR sekarang, maka terpulanglah kepada kebijaksanaan rakyat Malaysia sendiri untuk berfikir sejenak adakah mereka boleh menerima atau tidak cara perjuangan PKR yang sudah tidak ada lagi hala tujuannya dalam politik tanahair kini.

Arkib Blog