Negarawan Terulung

Negarawan Terulung
YABhg Tun Dr. Mahathir Bin Mohamad, 88 tahun

Terima Kasih atas sokongan anda semua !

Rabu, Jun 29, 2011

AMK ugut SPR ! mahu perintah Malaysia melalui rampasan kuasa...Saya ingin berkongsi dengan pembaca semua berkenaan dengan ucapan menghasut oleh Ketua Angkatan Muda Keadilan (AMK) Shamsul Iskandar Mohd Akin seperti mana yang terkandung di dalam video di atas.

Saya sifatkan ucapan beliau itu sebagai menghasut kerana ia menyeru kepada pemberontakan terhadap undang-undang sedia ada dalam negara ini kerana sebagai rakyat Malaysia kita harus hormat kepada setiap sistem undang-undang negara kita ini walaupun mungkin ada kekurangan dari sudut-sudut yang tertentu dan kita wajar menerima ia seadanya lagipun kita sebenar sentiasa punya ruang untuk mengemukakan sebarang cadangan kepada pihak berkaitan mengenai usaha penambahbaikan mana-mana yang kita dapati wujudnya kekurangan itu.

Perhatikan betul2 ucapan Shamsul AMK bermula di minit yang ke 4:45 - 6:30
(4:45) "Hari ini kita nak sampaikan mesej keyakinan kepada seluruh rakyat Malaysia bahawa orang muda di Malaysia ini adalah orang muda yang sama seperti di Tunisia, adalah sama seperti di Mesir, adalah sama seperti di Lybia, adalah sama seperti di mana-mana negara di dalam dunia."

"Cumanya kali ini kita gunakan pendekatan pilihanraya untuk menjatuhkan kerajaan Barisan Nasional. Sebab itu kita mulakan dengan BERSHIT. Saya nak bagi tau kepada saudara-saudara, saya minta saudara-saudara semua yang hadhir di dalam dewan ini, pada 9 Julai ayuh!!! kita berada di barisan hadapan sebab apa-apa hal berlaku nanti kita yang dulu akan cabut lari..kalau tak, naya kita !."

"Saya tak minta saudara tiru macam Tian Chua duduk depan FRU. Tian Chua tu bodoh, bangang dan bingai. Otak udang, lembik macam lembu. Tapi kalau ada, alhamdulillah, markah naik untuk bertanding pada PRU-13 nanti. Saya minta rakan-rakan berada di barisan hadapan. Kenapa saya minta? Sebab kita nak bagi tau kepada Barisan Nasional, hari ini Timbalan Perdana Menteri, buat kenyataan. Dia kata, BERSHIT kita lakukan kerana kita cari jalan singkat untuk menawan Putrajaya. Iya, memang betulpun. Tau tak pe !."

"Nak bagi tau kepada saudara, Timbalan Perdana Menteri jangan cabar rakyat. Kita buat BERSHIT ini untuk baiki sistem pilihanraya. Iya, memang kita sedar yang sistem pemilihan dalam PKR sendiri tahun lepas memang sangat teruk dan memalukan kita semua, apa boleh buat., itu belakang punya kiralah. Sekarang kita cakap pasal isu besar, kuasa besar, wang besar jadi kita kenalah buat tipu besar juga."

"Kalau sistem pilihanraya tidak boleh jatuhkan kerajaan, kita ada cara lain. Ya, kita ikut stail Boss kita Anwar tu, kalau dia tak dapat amoi cantik dia akan gasak lubang belakang lelaki muda. Janji sedap. Apa dia saudara-saudara?, cara jalaraya. Pilihanraya satu bab, kalau tak jalan bersih, cara jalanraya juga boleh jatuhkan kerajaan. Jangan cabar kita untuk gunakan jalanraya untuk jatuhkan kerajaan. Hidup UMNO! Hidup BN! Salam 1Malaysia.."

Arkib Blog