Negarawan Terulung

Negarawan Terulung
YABhg Tun Dr. Mahathir Bin Mohamad, 88 tahun

Terima Kasih atas sokongan anda semua !

Sabtu, April 28, 2012

Sejarah Bukit Kepong berulang semula hari ini di Ibu Negara !Video dari rakan-rakan blogger yang berada di lokasi perhimpunan haram anjuran Ambiga dan Samad Said.

Apabila sehingga melibatkan kes mencedera membawa kepada maut anggota keselamatan ini sudah tidak lagi boleh diterima sebagai sebahagian daripada kita.

Apa lagi yang boleh dikatakan apabila melihat kejadian seperti ini berlaku dalam negara kita.

Apa lagi kerajaan atau pihak berkuasa mampu buat sekiranya pihak yang bertanggungjawab seperti Ambiga, Samad Said, Anwar Ibrahim, Mat Syabu, Kit Siang dan semua pemimpin Pakatan Haram tidak diambil tindakan paling tegas.

Tangkap dan tahan saja Ambiga, Samad Said serta konco-konconya..penjarakan mereka untuk seumur hidup jika kerajaan mahu negara ini kekal aman dan makmur.

BODOHNYA MENTERI DALAM NEGERI MALAYSIA!!!

Barua 3.0: hanya Karpal Singh saja yang berdemo ikut slogan "Duduk & Bantah"

Di antara ribuan pemberontak yang menyertai perhimpunan haram Bersih (BARUA) 3.0 hari ini, hanya Karpal Singh seorang saja yang setia dan ikut slogan "Duduk & Bantah" manakala yang lain-lainnya tak ubah seperti beruk mabuk selepas makan buah kepayang babi. Karpal Singh sepanjang demo hanya duduk dan tidak ikut gelagat Kit Siang, Nik Aziz, Anwar serta wakil rakyat lainnya yang tidak mencermin diri mereka sebagai seorang Ahli Yang Berhormat.

Ada yang berteriak, ada yang menjerit ke arah pasukan keselamatan, ada yang menggoyang pagar, ada yang terloncat-loncat, ada yang terlompat-lompat, ada yang cari kesempatan menumbuk sesiapa saja, ada yang cuba meraba anu-anu orang, ada yang menendang tayar kereta polis, ada yang cuba panjat bangunan konon nak tiru aksi spiderman, ada yang melaungkan bermacam-macam perkataan dan sebagainya lagi gelagat tidak sopan peserta perhimpunan haram itu.

Asal perhimpunan diadakan kononnya mahu membersihkan pilihanraya dari lapan perkara sebagaimana yang dituntut oleh Ambabiga, Samad Ambiga serta kumpulan mereka maka memang wajarlah apabila perhimpunan yang dijanjikan sebagai aman pada mulanya bertukar ganas dan pihak berkuasa kemudiannya telah bertindak betul membersihkan mereka dengan siraman air...maka memang itulah yang mereka mahu.

Berita terkini!!! Anwar & Nik Aziz bergaduh di lokasi, dua-dua masuk ICU !!!

 Cerita sekitar Perhimpunan Haram BERSIH (BARUA) 3.0 : Anwar Ibrahim marah-marah melihat Nik Abdul Aziz macam selalu mahu duduk di posisi yang beliau impikan selama ini.

Maka Anwar Ibrahim meminta Nik Aziz untuk beredar dan memberikan kepadanya tempat itu tetapi Nik Aziz tetap berdegil dan tidak mahu berganjak dari tempat duduk malah Nik Aziz terus "duduk" di situ sebagai tanda "bantahan"nya atas kelakuan kurang sopan Anwar itu.

Lalu berlakulah satu pertengkaran yang pada mulanya kecil saja tetapi akhirnya menjadi pergaduhan yang besar. Saling tidak mahu mengalah dan sama-sama mahu menegakkan benang yang basah.

Sifat Anwar Ibrahim yang panas baran, cepat melatah dan mudah berang seperti yang sering beliau tunjukkan ketika diajukan dengan berbagai soalan oleh para wartawan tempatan hingga terbawa-bawa dalam perkara yang membabitkan pserselihan dengan rakan-rakan di dalam Pakatan Haram.
Oleh kerana bimbang tindakan Nik Aziz itu boleh mengurangkan pengaruhnya dikalangan para pemimpin Pakatan Haram yang lain, Anwar Ibrahim merasakan perlu untuknya bertindak tegas terhadap Nik Abdul Aziz dan tau sajalah perangai orang tua tu, pantang ditegur maka secepat kilat jugalah dia melenting dan bermula dengan perang mulut lalu pergaduhan menggunakan tenagapun bermula.

Nik Aziz yang ketika itu duduk bantah bersebelahan dengan Ambabiga dan Samad Ambiga telah ditarik kebelakang oleh Anwar. Entah apa Anwar nak buat terhadap Nik Aizi? nak liwat? oooo mustahil juga...

Lalu itulah yang terjadi baru-baru ini tadi...dua-dua dimasukan ke dalam wad orang gila Hospital Bahagia Tanjung Rambutan,,,mereka berdua bergaduh depan orang ramai yang turut menyertai perhimpunan haram BERSIH (BARUA) 3.0 ...BERSAMBUNG ;-)

Ambabiga terima ratusan billion dari dana asing untuk tumbangkan kerajaan awam di Malaysia !


Sama ada mahu untuk percaya ataupun tidak, apa yang jelas kini adalah Ambabiga memang nyata telah berhutang dengan pihak tertentu di luar negara. Hutang bukan sedikit, malah kalau silap haribulan negara Malaysia akan digadai untuk melunaskan semua hutang beliau itu.

Kenapa Ambabiga begitu beriya-iya sekali untuk memastikan agar perhimpunan haram itu dapat dilangsungkan pada hari ini 28 April sebagaimana yang telah diarahkan, ini adalah kerana semasa menerima pinjaman wang tersebut Ambabiga telah diberi syarat di mana terma serta syaratnya menghendaki Ambabiga berusaha sedaya upaya yang mungkin sehingga kerajaan Malaysia yang dipilih secara sah oleh rakyat akan tumbang dan digantikan dengan kerajaan boneka Barat.

Sehubungan dengan itu, sekiranya Ambabiga berjaya melakukan apa yang terkandung didalam syarat pinjaman berkenaan maka dengan sendiri atau secara otomatik hutang beliau dengan pihak Barat akan turut langsai ataupun Bersih.

Ini adalah percubaan kali ketiga oleh Ambabiga untuk membersihkan hutang berbilion-bilion dengan pihak Barat dan oleh kerana itulah perhimpunan haram mereka hari ini dinamakan sebagai Bersih 3.0.

Kepada seluruh warga Kuala Lumpur serta seluruh rakyat Malaysia, janganlah anda semua terikut-ikut dengan perangai para pemimpin daripada Pakatan Haram serta Ambabiga. Bersusah payah para pejuang kemerdekaan yang terdahulu untuk melepaskan negara ini daripada tangan penjajah, tetapi apa perlunya bagi kita hendak menyerahkan Malaysia sekali lagi kepada pihak asing

TOLAK AMBABIGA ! TOLAK A. SAMAD SAID! TOLAK ANWAR IBRAHIM! TOLAK MAT SYABU! TOLAK LIM GUAN ENG! TOLAK NIK AZIZ! TOLAK TIAN CHUA! TOLAK SEMUA PEMIMPIN YANG GILA SEPERTI MEREKA-MEREKA YANG ADA DI DALAM PAKATAN HARAM PEMBANGKANG!!!

HIDUP BARISAN NASIONAL!
HIDUP BARISAN NASIONAL!
HIDUP BARISAN NASIONAL!
Posted by Picasa

Arkib Blog