Negarawan Terulung

Negarawan Terulung
YABhg Tun Dr. Mahathir Bin Mohamad, 88 tahun

Terima Kasih atas sokongan anda semua !

Selasa, Februari 09, 2010

Karpal & Anwar 2x5: sama-sama gentar berdepan dengan Mohd Saiful

"Anwar Ibrahim harus bertaubat"


Itulah perkataan yang pernah terkeluar dari mulut Ahli Parlimen Bukit Gelugor, YB Karpal Singh. Ada lagi kata-kata dalam kenyataan paling pedas yang dibuat oleh Karpal Singh sebagaimana yang tersiar dalam Buletin Utama TV3 pada 8hb February 2009 tahun lalu. Antaranya seperti tertulis dibawah...


"Jangan main-main dengan saya. Saya mahu jelaskan disini, saya telah bersabar sekian lama. Anwar Ibrahim telah menimbulkan pelbagai masalah kepada negara ini. Beliau perlu insaf. Lebih-lebih lagi, saya berpendapat beliau tidak layak memimpin Pakatan Rakyat. Pakatan Rakyat memerlukan seorang pemimpin yang tidak membenarkan kegiatan tidak bermoral seperti lompat parti."


"Saya kesal pemimpin PKR dan juga DAP mengikut Anwar Ibrahim, digoda dengan retoriknya dalam perkara lompat parti ini. Ada yang tidak langsung mahu buka mulut(untuk membantah hasrat itu)."


"Sebenarnya saya telah mencadangkan DAP keluar dari Pakatan Rakyat. Apabila isu hudud timbul, saya minta DAP keluar tetapi tiada sesiapa yang menyokong saya. Mereka perlu insaf. DAP perlu mempertimbangkan untuk keluar Pakatan Rakyat. Kita tidak boleh mempertahankan perbuatan tidak bermoral dengan tindakan tidak jujur." - Karpal Singh.

Tahniah ! DS Dr Zambry kekal sebagai MB Perak yang sah

Mahkamah Persekutuan yang bersidang hari ini 09hb February 2010 adalah untuk menentukan kedudukan siapa yang sebenar-benarnya akan diiktirafkan sebagai Menteri Besar Perak Darul Ridzuan samada YB Datuk Seri Nizar Jamaluddin ataupun YAB Datuk Seri Dr Zambry bin Abdul Kadir.

Keputusan yang dicapai oleh Mahkamah Persekutuan telah berpihak kepada YAB Datuk Seri Dr Zambry.

Syabas dan Tahniah kepada Menteri Besar Perak yang sah! ..moga lepas ini Datuk Seri terus menabur bakti dan jasa kepada seluruh rakyat Perak dan selamat maju jaya...

Arkib Blog