Negarawan Terulung

Negarawan Terulung
YABhg Tun Dr. Mahathir Bin Mohamad, 88 tahun

Terima Kasih atas sokongan anda semua !

Isnin, Jun 06, 2011

Video seks: Hadi kata kontol Anwar keras macam besi..

Presiden PAS YB Datuk Seri Hj Abdul Hadi Awang menganggap video tidak boleh menjadi saksi kerana tiada mata dan telinga serta menegaskan ia tidak lebih hanya sebuah "besi" sedangkan Islam berpegang kepada konsep empat saksi. "Kita berpegang kepada konsep empat saksi yang adil dalam kes zina dan liwat. Video tidak boleh jadi saksi kerana video ini besi, dia tiada mata dan telinga" DS Hj Abdul Hadi Awang - Utusan Malaysia.

Besi ya Datuk Seri, tapi bagaimana pula kalau selama ini dalam kes-kes tertentu terutamanya kes yang melibatkan jenayah dimana pelakunya menggunakan parang, tukul, pedang samurai, pistol, pisau, kapak dan lain-lain lagi benda tumpul atau tajam yang berasaskan besi, apakah penjenayah-penjenayah yang ditangkap ketika merompak dan membunuh menggunakan senjata seperti itu tidak boleh dibicarakan sebab mereka menggunakan besi yang tiada mata dan telinga yang tidak diperakui sebagai bahan bukti sebagaimana yang didakwa oleh Hj Hadi?

Dan lagi kalau begitulah menurut Hj Abdul Hadi, ini membawa maksud semua CCTV yang dipasang disetiap premis oleh para pemilik bangunan atau dimana saja bagi membantu siasatan polis sekira terjadinya sebarang kejadian jenayah sudah tiada gunanya lagi sebab CCTV tiada mata untuk melihat dan tiada telinga untuk mendengar kerana fungsinya hanyalah untuk merakam segala pergerakan yang berlaku dipersekitaran tanpa mampu menjawab soalan bila ditanya dan tidak mampu menjelaskan apa yang dilihatnya.

Kesian juga Presiden PAS ini, semakin merapu sejak beliau keseorangan dan sepi dipuncak apabila mula dikelilingi oleh puak-puak Anwar Ibrahim, dilihat setiap kenyataan yang beliau buat nampak tidak kukuh lagi, lebih banyak gementar dan mengelirukan serta bertentangan sama sekali dengan pendirian PAS sebelum ini.

Arkib Blog