Negarawan Terulung

Negarawan Terulung
YABhg Tun Dr. Mahathir Bin Mohamad, 88 tahun

Terima Kasih atas sokongan anda semua !

Jumaat, Mac 18, 2011

Tony Pua warga Singapura yang hidup dalam buangan di Malaysia ?!

Jika berdasarkan kepada perkembangan terbaru yang telah berlaku semasa perbahasan sedang berlangsung didalam Dewan Rakyat semalam, adakah status kerakyatan Ahli Parlimen Petaling Jaya Utara iaitu YB Tony Pua boleh dipertikaikan kerana keraguan mengenainya telah timbul sewaktu giliran Anggota Parlimen Kinabatangan YB Datuk Bung Mokhtar Radin mengambil tempat berbahas.

Menjawab kenyataan yang telah dibangkitkan oleh Datuk Bung Mokhtar Radin itu, Menteri Pertahanan Datuk Seri Mohd Zahid Hamidi telah menerangkan kedudukan sebenar perkara berbangkit berhubung dengan perihal keterlibatan sejak dari awal YB Tony Pua dalam bidang politik yang dikatakan bermula dari negara Republik Singapura lagi.

Menurut DS Ahmad Zahid lagi, YB Tony Pua pernah ditahan di Singapura dan lantaran itu beliau tidak layak untuk bertanding sebagai seorang Ahli Parlimen di negara berkenaan. Jadi ini apa kes yang sebenarnya ? Kenapa pula Tony Pua boleh diterima sebagai seorang Ahli Parlimen di Malaysia ?

DNA: Anwar kedekut, macam mana nak jadi Perdana Menteri ?

Kalau dah benda yang sekecil dan semudah DNA tu Anwar Ibrahim tak juga mampu untuk tunaikan sepertimana yang diminta iaitu setelah rakyat memohon agar beliau menyerahkan setitis sampel darahnya kepada pihak mahkamah apatah lagi sekiranya perkara-perkara yang jauh lebih besar daripada itu seperti projek-projek jalan raya, projek bekalan air, projek bekalan elektrik luar bandar, projek perumahan, subsidi minyak dan sebagainya seandainya nanti apabila telah beliau dilantik sebagai Perdana Menteri Malaysia yang ke-169.

Rakyat hanya meminta Anwar Ibrahim memberikan sampel darah beliau kepada pihak mahkamah untuk dianlisis serta dibandingkan dengan contoh darah 'lelaki Y' yang terpercik pada tubuh Mohd Saiful Bukhary Azlan dan bukannya meminta beliau menyerahkan banglow mewah, kereta mewah, handphone Blackberry ataupun memohon sebarang projek yang berskala besar daripadanya tetapi cuma perkara mudah.

Anwar Ibrahim berangan-angan hendak jadi pemimpin nombor satu negara tetapi sikap kedekut yang ditunjuk oleh beliau hanya terhadap benda yang remeh-temeh macam tu adakah layak untuknya menerajui sebuah negara seperti Malaysia yang kebanyakkan daripada penduduknya dari masa ke semasa sentiasa memerlukan sentuhan daripada seorang pemimpin yang sangat prihatin serta pemurah seperti yang ada pada YAB Datuk Seri Mohd Najib Tun Abdul Razak ?

Arkib Blog