Negarawan Terulung

Negarawan Terulung
YABhg Tun Dr. Mahathir Bin Mohamad, 88 tahun

Terima Kasih atas sokongan anda semua !

Isnin, Mac 28, 2011

PRN Sarawak 2011: BN agak sukar di bandar tapi selesa di luar bandar

Pada pilihan raya negeri Sarawak yang ke-10 kali ini memang ramai yang tampil dengan ramalan masing-masing tentang siapa akan menang siapa akan kalah. kawasan mana yang dikategori sebagai panas dan sebaliknya.

Tetapi bagi saya soal tentang siapa samada BN akan terus berkuasa atau Pakatan Rasuah akan gulung tikar selepas pilihan raya itu nanti dan terus terjun kedalam Laut China Selatan semuanya adalah teori politik semata-mata dan sesiapa saja berhak mempunyai persepsi yang berbeza mengenainya.

Namun apa yang sangat penting kini ialah untuk memastikan agar rakyat Sarawak tidak menganggap pilihan raya yang diadakan sama seperti pesta atau temasya keramaian biasa apabila setiap hari mereka melihat ramai orang baik dari dalam mahu dari luar Sarawak yang lalu-lalang serta kehulu kehilir dikawasan masing-masing.

Rakyat Sarawak harus teliti dan berhati-hati didalam memilih calon untuk mewakili mereka ke DUN Sarawak nanti supaya tiada pihak yang dikemudian harinya akan menyesal apabila sudah sedar diri telah ditipu dan dibohongi oleh pemimpin yang dipilih oleh mereka sendiri seperti apa yang telah berlaku terhadap rakyat di negeri Pulau Pinang, Selangor dan juga di Kedah.

Barisan Nasional pada pilihan raya kali ini walaupun pada hemat saya tetap akan menang besar ataupun mungkin lebih besar lagi daripada PRN yang ke-9 dulu jika berdasarkan kepada prestasi lembab wakil-wakil rakyat Pakatan Rasuah di kawasan yang mereka wakili serta jika melihat kepada sokongan rakyat terhadap kepimpinan Datuk Seri Mohd Najib sebagai Perdana Menteri tetapi BN juga dilihat akan melalui jalan berliku yang sukar untuk dielakkan namun harus ditempuhi sedaya upaya jika mahu memenangi hati rakyat.

DUN yang terletak di kawasan sesetengah bandar terutama sekali para pengundinya terdiri daripada kaum Cina, harapan BN untuk menang mudah agak sukar berbanding dengan kawasan DUN di bandar lain yang jumlah pengundinya daripada kaum Cina dan kaum Bumiputera adalah seimbang atau sama rata. Keadaan ini berlaku kerana berpunca daripada para pengundi yang kurang mengambil berat tentang siapa wakil rakyat mereka memandangkan segala kemudahan asas seperti jalan raya, bekalan air serta bekalan elektrik yang sudah tidak menjadi masalah lagi kepada mereka berbeza dengan pengundi yang berada diluar bandar.

Manakala bagi DUN yang kebanyakkannya berada diluar lingkungan bandar atau dipendalaman Sarawak, wakil rakyatnya tidaklah menghadapi masalah yang serupa dengan dilema wakil rakyat kawasan bandar kerana para pengundi yang duduk di kawasan kampung serta pendalaman, mereka sentiasa tetap sabar menanti janji pembangunan yang dibuat oleh walaupun kadangkala lewat atau lambat dilaksanakan maka untuk tidak mahu melihat setiap projek yang sudah diluluskan oleh BN terhenti di separuh jalan sekiranya rakyat pendalaman memilih calon pembangkang jadi mereka akan tetap memberi undi kepada calon BN demi memastikan pembangunan yang telah dirancang oleh kerajaan BN sebelumnya dapat diterus tanpa menyusahkan mana-mana pihak dikemudian hari.

Porn Star: Memang benar Anwar up-date akaun FB & Twitter antara jam 8:20pm-10:40pm !

Usahlah hendak dipertikaikan lagi tentang waktu Anwar Ibrahim mengemaskini akaun Facebook serta Twitter beliau itu kerana memang terbuktipun yang memang dia bercakap benar walaupun ramai pihak yang mempersoalkan dimana beliau berada pada waktu antara jam 8:20 malam sehingga jam 10:40 malam 21 February lalu.

Macam manalah orang boleh nampak kelibat Anwar pada masa tu, kan ke dia sudah padam semua lampu didalam biliknya kecuali lampu dalam bilik air bagi memudahkan dia untuk mengemaskini akaun facebook serta akaun twitter beliau secara bebas tanpa gangguan.

Bukan lagi hanya setakat sekali Anwar mengemaskinikan akaun facebook dan twitter bersama keluarga serta cucunya tetapi sampai dua kali hanya dalam masa sesingkat iaitu dalam tempoh hanya 20 minit. Itulah, jangan gaduh-gaduh lagi..dah sahpun yang bilik tu sudah berubah menjadi gelap, sebarang lembagapun susah untuk kelihatan lagi.

Video Seks: nafsu seks Anwar dikuasai 100% Barisan Nasional !

Barisan Nasional memang hebat ! ..mana tidak, Barisan Nasional bukan saja dikenali sebagai sebuah pertubuhan politik yang telah begitu lama diakui berjaya menguasai pemerintahan di Malaysia serta telah berjaya membuktikan kepada dunia juga betapa Barisan Nasional turut berjaya membawa pembangunan, kemajuan, keamanan di negara ini hampir setaraf dengan apa yang dicapai oleh sebilangan negara maju yang lain.

Tetapi ada satu lagi kejayaan yang sangat luarbiasa telah dicapai oleh kerajaan Barisan Nasional yang belum disedari ramai pihak iaitu selain membuktikan yang ia berjaya sebagai sebuah pertubuhan politik yang dianggotai oleh 14 buah parti komponennya, Barisan Nasional juga kini telah berjaya melakar satu lagi kejayaan yang belum pernah sama sekali dicipta oleh mana-manapun kerajaan diseluruh dunia iaitu "menguasai nafsu seks" pihak lawan atau pembangkang dalam negaranya.

Tetapi Barisan Nasional mampu melakukannya, contoh seperti apa yang telah Barisan Nasional lakukan ke atas Ketua Pembangkang di negara ini iaitu YB Anwar Ibrahim. Jika dulu Anwar telah diarah oleh Barisan Nasional untuk meliwat bekas pemandu kepada isterinya Wan Azizah iaitu Azizan Abu Bakar maka tiba-tiba saja nafsu Anwar Ibrahim bergelora kencang lalu beliau menurut apa saja kemahuan Barisan Nasional, maka dibalunnya belakang Azizan.

Lepas tu Barisan Nasional dengan kuasa ajaib yang ada padanya sekali lagi mengarahkan Anwar Ibrahim untuk membuat perkara yang sama seperti apa yang dilakukannya ke atas Azizan dan kali kali ini Barisan Nasional telah menyediakan seorang pemuda belia kepada Anwar lalu tanpa berlengah selepas selesai makan 'karipap' Anwar yang nafsunya dah tak tertahan mula bertanya kepada pemuda yang disediakan oleh Barisan Nasional itu "Can I Fuck You Today?" lantas disuruhnya pemuda tersebut masuk ke dalam bilik air untuk bersihkan badan lalu lepas tu diraba-rabanyalah dada pemuda berkenaan dan seterusnya ditibainyalah pulak bahagian belakang pemuda itu selama 5 minit dan sesudah selesai Anwar tanya lagi pada pemuda tu "Are You Okay?"

Kali yang ketiga dan terbaru, Barisan Nasional sekali lagi mengarahkan Anwar untuk mengikut segala kemahuannya dengan menghendaki Anwar pergi ke sebuah hotel dan buat apa yang disuruh. Anwar yang dah biasa kena pukau oleh Barisan Nasional menurut saja apa yang diminta oleh BN. Tetapi habuan yang disediakan oleh Barisan Nasional kali ini untuk dimamah oleh Anwar bukannya seorang jantan tetapi seorang wanita rakyat China seoraang model dan bekerja sebagai pelacur sambilan untuk menambah pendapatan sampingan bagi menyara keluarganya di Tanah Besar China.

Bila Anwar dah sampai ke hotel seperti yang ditetapkan Barisan Nasional itu serta ketika berdua-duaan dengan wanita berkenaan dalam bilik hotel lalu Anwar yang dikatakan oleh Papa Gomo kelihatannya agak gelojoh serta tidak sabar untuk meratah tubuh wanita berkenaan segera masuk bilik air dengan hanya memakai tuala warna putih dan selepas keluar dari bilik air Anwar segera menutup langsir jendela, padam lampu dan kemudiannya membuka sikit pintu bilik air dengan membiar lampu bilik hidup sebelum membalun pepek wanita China itu.

Dipendekkan cerita, Anwar yang gagal menahan gejolak nafsunya sepertimana yang telah dilaporkan oleh Papa Gomo tidak sampai 5 minit sudah memancut air mineralnya dalam mulut wanita berkenaan yang menyebabkan wanita itu tergesa-gesa berlari ke dalam bilik air untuk memuntahkan air mineral yang dilepaskan oleh Anwar tetapi tidak setakat tu saja Anwar yang sekali lagi naik sheik dikatakan oleh Papa Gomo meneruskan projek seperti yang diarah oleh Barisan Nasional untuk kali yang kedua dan Anwar berjaya menyiapkan projek hanya dalam tempoh masa 20 minit saja iaitu lebih awal dari jadual yang telah ditetapkan oleh Barisan Nasional.

Hebatkan Barisan Nasional !!!

Arkib Blog