Negarawan Terulung

Negarawan Terulung
YABhg Tun Dr. Mahathir Bin Mohamad, 88 tahun

Terima Kasih atas sokongan anda semua !

Rabu, Ogos 12, 2009

Senada Seirama - Tiada Bezanya...

Apa bezanya? Yang satu orang ini janggut sudah putih serta panjang pulak tu...tetapi tindakan Tok Janggut ini langsung tidak menggambarkan imej sebenar yang sedang dibawanya melalui gelaran yang dianugerahkan oleh kerajaan kepada beliau.

Apabila sudah bergelar Sasterawan Negara, sepatutnya Tok Janggut ini lebih tahu memahami bahasa-bahasa mudah yang orang lain guna...bukan sebaliknya apabila Tok Janggut ini pulak yang seolah-olah tidak mengerti. Pelikkan...

Bila Kementerian Pelajaran Malaysia sudah bersetuju dengan desakan kumpulan Tok Janggut ini supaya PPSMI dimansuhkan, kenapa pula Tok Janggut ini tidak reti-reti nak sabar menunggu tarikh ianya akan dimansuhkan sepenuhnya sebagaimana yang sudah diumumkan oleh Tan Sri Muhyiddin baru-baru ini.

Apalagi yang Tok Janggut serta rakan-rakan beliau tiak berpuas hati, nak berarak lagi diatas jalanraya? Tak serik-serik lagi dengan tindakan yang telah diambil terhadap penganjur Gerakan Anti-ISA tempoh hari? Apa Tok Janggut ini tidak faham ke atau pura-pura tidak faham dengan wabak H1N1 yang sedang melanda negara kita, masih lagi ada hati nak himpun orang ramai berkumpul di tempat awam?

Kerajaan sudah mengeluarkan arahan supaya tidak diadakan sebarang aktiviti luar seperti perhimpunan di tempat terbuka bagi mengelakkan merebaknya virus ini dikalangan masyarakat tetapi gayanya peringatan oleh Kerajaan seperti tidak dihiraukan oleh Tok Janggut ini...

Manakala yang satu orang lagi ini...tak payahlah saya nak bagitau, seluruh duniapun sudah tahu tentang kisah "penentang KeADILan" ini. Perjuangannya hampir sama dengan perjuangan Tok Janggut iaitu demi kepentingan diri sendiri tanpa menghiraukan kepentingan orang lain disekeliling mereka.

Jika Tok Janggut mahu PPSMI dihapus dengan kadar segera, maka Anwar Ibrahim juga mahu tuduhan liwat keatas beliau digugurkan secepat mungkin. Jadi kesimpulannya, kedua-dua pejuang ini hanya mahu memuaskan tuntutan kata hati mereka saja tanpa mereka sedar yang tindakan mereka sebenarnya telah menafikan hak pihak lain untuk mendapatkan kemajuan dan juga keadilan.

Semoga negara kita Malaysia yang tercinta ini terlepas dari segala maha bahaya. Kita mesti tentang habis-habisan pengkhianat bangsa dan negara, jangan sampai negara kita ini hancur dan musnah gara-gara tuntutan daripada segelintir manusia yang mempunyai sejuta muslihat tersembunyi yang memperjuangkan sesuatu untuk kepentingan diri serta keluarga mereka sendiri.
Posted by Picasa

Arkib Blog