Negarawan Terulung

Negarawan Terulung
YABhg Tun Dr. Mahathir Bin Mohamad, 88 tahun

Terima Kasih atas sokongan anda semua !

Isnin, Oktober 25, 2010

Hatta Ramli doktor pakar sakit mental !

Sesuaikah seorang wakil rakyat yang bertaraf Ahli Parlimen melakukan kerja am seperti ini tambahan lagi yang tidak mendapat keizinan daripada pihak penguatkuasa Dewan Bandaraya Kuala Lumpur sepertimana yang telah dilakukan oleh Anggota Parlimen PAS Kuala Krai ini ?

Beginikah caranya seseorang wakil rakyat Pakatan Pembangkang menunaikan tanggungjawab mereka sebagai ahli parlimen setelah dipilih mewakili rakyat kawasan mereka dengan melakukan kerja-kerja yang tidak berfaedah seperti dalam gambar diatas ?

Sepatutnya setiap ahli parlimen itu terutamanya dari Pakatan Pembangkang sentiasa menjaga disiplin serta tingkahlaku mereka bukan saja setakat di dalam Dewan Rakyat malah di luar juga agar kepercayaan dan keyakinan rakyat terhadap mereka tidak mudah terhakis malah rakyat akan melihat mereka sebagai seorang wakil rakyat yang punya jatidiri.

Tetapi malang sekali dengan YB Dr Hatta Ramli ini, buat kerja bodoh, gantung bendera DAP sedangkan dia seorang pemimpin PAS. Dia sudah tidak kenal lagi ke mana satu lambang PAS dan mana satu lambang DAP ? Kesian dengan rakyat Kuala Krai yang dapat seorang wakil rakyat yang ternyata gagal membuat pertimbangan sebelum melakukan sesuatu perkara.

Arkib Blog