Negarawan Terulung

Negarawan Terulung
YABhg Tun Dr. Mahathir Bin Mohamad, 88 tahun

Terima Kasih atas sokongan anda semua !

Jumaat, Oktober 08, 2010

Selamat kembali Tun M ke tanah air dan pastikan Azmin Ali yang 'tersungkur' !

Salam sejahtera dan salam bahagia.
Negarawan yang juga Perdana Menteri Malaysia keempat YABhg Tun Dr Mahathir Mohamad kini hari ini telah selamat pulang dari Australia dan kembali ke tanak air lebih kurang jam 8:25 malam tadi.

Syukur dan gembira dengan berita kepulangan Negarawan terbilang ini dari luar negara setelah beberapa hari yang lalu beliau dimasukkan ke wad Hospital Epworth di Melbourne Australia kerana selsema dan batuk.

Apa yang sangat diharapkan dari berita kepulangan Tun Dr Mahathir dari luar negara kali ini ialah untuk menidak akan kenyataan kurang ajar dan biadap yang dibuat oleh Azmin Ali pada ceramah politik beliau baru-baru ini bilamana dia telah menggelar YABhg Tun Dr Mahathir sebagai ;individu yang tersungkur' di Australia.

Mesyuarat Agung pemilihan PKR akan berlangsung dalam bulan November depan dan seperti biasa adat bertanding iaitu apabila ada pertandingan untuk sesuatu jawatan didalam PKR maka sudah tentu ada yang menang, tewas dan 'tersungkur.'

Dan percaturan politik yang dibawa oleh Datuk Zaid Ibrahim sudah semakin jelas dan terang. Datuk Zaid akan memenangi permainan catur kali ini yang mana turut bermain adalah Azmin Ali, Wan Azizah Wan Ismail dan Nurul Izzah.

Datuk Zaid adalah seorang peguam dan punya firma guaman sendiri. Datuk Zaid bijak bermain catur. Dia akan berpasangan dengan Nurul. Permainan catur bukannya sekadar cuma satu permainan tetapi lebih kepada cara menunjukkan kepada kita tentang bagaimana mencari jalan kehidupan semoga berjaya.

Nasib PKR akan jadi seperti nasib Parti Semangat 46 dulu dan Datuk Zaid suatu masa kelak akan jadi seperti Ku Li yang sekarang berada didalam BN/UMNO yang kadangkala orang anggap jadi duri dalam daging dan sekejap orang iktiraf dia seperti hero.

Bila PKR sudah dibubarkan maka Datuk Zaid akan sertai UMNO semula dan PRU ke-13 Datuk Zaid akan mewakili UMNO menentang PAS di Kota Bharu Kelantan. Pelik dunia ni kan !

Dan bila sesuatu yang tidak terduga telah berlaku dan tentu sekali orang yang dikatakan sebagai 'tersungkur' sebenarnya beliau sentiasa bangkit dan orang yang suka membangkit itulah nanti yang akan "tersungkur".

Semoga YABhg Tun Dr Mahathir akan terus sihat dan ceria-ceria selalu dan itulah harapan menggunung saya, kami, dan seluruhnya terhadap Negarawan kebanggaan semua rakyat Malaysia.

Arkib Blog