Negarawan Terulung

Negarawan Terulung
YABhg Tun Dr. Mahathir Bin Mohamad, 88 tahun

Terima Kasih atas sokongan anda semua !

Selasa, Ogos 21, 2012

Perlukah Kelab Anak Derhaka ditubuhkan di negara ini ?

Sebagaimana persatuan-persatuan ataupun kelab-kelab yang terdapat di negara ini yang diwujudkan seperti Kelab Anak Merdeka, Kelab Anak Yatim Piatu, Kelab Ibu-ibu Tunggal, Kelab Veteran ATM, Kelab Pesara Kerajaan, Kelab Pesara Polis, Kelab Isteri-isteri Wakil Rakyat Barisan Nasional dan sebagainya, apakah perlu ditubuhkan juga satu lagi kelab khusus untuk anak-anak yang menderhaka kepada orang tua mereka.

Dan jika ramai yang bersetuju agar satu kelab khusus ditubuhkan bagi anak-anak yang tergamak menderhakai kedua ibubapa mereka, seperti tidak pernah menziarahi orang tua mereka pada hari-hari yang sepatutnya, tidak pernah menyumbang wang ringgit untuk belanja ibubapa masing-masing, menghantar ibubapa ke rumah orang-orang tua dan macam-macam lagi, justeru, siapakah yang difikirkan paling layak dan sesuai untuk mengetuai kelab berkenaan itu nanti?

Apa bezanya bendera PAS dengan bendera negara bekas penjajah, Jepun?


Jepun akan sentiasa diingati oleh seluruh penduduk Asia terutamanya penduduk-penduduk di negara Asia Tenggara sebagai sebuah negara penjajah paling kejam dan zalim di muka bumi ini malah menyamai kekejaman serta kezaliman rejim Zionis ketika ini terhadap rakyat Palestine.

Manakala PAS, Parti Islam SeMalaysia pula akan sentiasa dilihat sebagai sebuah parti yang sentiasa menganjurkan perpecahan yang memecahbelahkan perpaduan di kalangan umat Islam di negara ini. PAS menjajah pemikiran orang-orang Islam di negara ini dengan ideologi atau fahaman songsang mereka mengenai Islam apabila sanggup menyamakan politik PAS dengan ajaran Islam malahan tergamak menakut-nakutkan orang Islam lain kononnya mengundi PAS masuk syurga dan jika tidak masuk PAS bermakna bukan ahli syurga.

Lihat pula persamaan yang ada pada bendera negara bekas penjajah Jepun dengan bendera parti PAS. Yang membezakan keduanya hanyalah warna pada bendera namun bentuk dan juga lambang yang digunakan pada kedua-dua bendera berkenaan ternyata serupa sahaja.

Arkib Blog