Negarawan Terulung

Negarawan Terulung
YABhg Tun Dr. Mahathir Bin Mohamad, 88 tahun

Terima Kasih atas sokongan anda semua !

Jumaat, April 19, 2013

PRU13: Parlimen P219 Miri bakal saksikan pertembungan 4 penjuru !

Tidak terlalu awal atau mungkin juga tidak kelihatan cuba mendahului pengumuman oleh SPR jika saya katakan bahawa apa yang akan berlaku Sabtu esok 20 April pada hari penamaan calon di Parlimen Miri Sarawak sudah boleh dijangka apabila calon BN akan ditentang oleh dua adik beradik PKR dan juga DAP selain seorang keluarga mereka yang merajuk saudara Chong Kuan Fatt yang minggu lalu keluar dari PKR dan akan bertanding sebagai calon Bebas pada pilihan raya kali ini.

Kerana gagal mencapai kata sepakat maka PKR tekad mencalonkan Pengerusi PKR Cawangan Miri Dr. Micheal Teo Yu Kheng sementara DAP pula telah memutuskan untuk mengemukakan Ketua Wanita DAP Cawangan Senadin Lim Su Kien bagi menentang calon daripada Barisan Nasional Datuk Sebastian Ting yang juga merupakan Setiausaha Politik kepada Presiden SUPP Datuk Seri Peter Chin Fah Kui.

Manakala bakal calon Bebas untuk Parlimen Miri kali ini adalah seorang veteran politik pembangkang Chong Kuan Fatt. Keputusan beliau untuk bertanding setelah bertindak keluar meninggalkan PKR kerana tidak berpuashati tidak dicalonkan untuk kali kedua apabila pada PRU13 ini nama beliau sekali lagi tercicir sama seperti yang berlaku pada PRU12 tahun 2008 lalu.

Arkib Blog