Negarawan Terulung

Negarawan Terulung
YABhg Tun Dr. Mahathir Bin Mohamad, 88 tahun

Terima Kasih atas sokongan anda semua !

Isnin, Januari 30, 2012

APCO: apakah yang sedang bermain dalam fikiran Anwar saat ini ?

 Dulu mereka ini pernah buat kecoh di dalam Dewan Rakyat hingga terbawa-bawa ke luar Dewan sambil masing-masing seorang daripada mereka membawa sekeping kertas yang ditulis dengan berbagai perkataan menuduh kerajaan BN kononnya ikut telunjuk Israel melalui syarikat APCO.


Namun sekarang, Ketua Pembangkang Anwar Ibrahim sendiri secara terbuka telah memberitahu bahawa beliau sedia memberikan jaminan terhadap keselamatan pihak Israel. Kini bukan saja keselamatan Israel diberi jaminan malahan APCO yang sebelum ini cuba mereka kaitkan dengan kerajaan Malaysia juga akan turut dilindungi oleh Penasihat PKR ini.

Azmin Ali nak cakap apa lagi sekarang? Mahfuz Omar? Dr. Zulkifli? Salahuddin Ayub? dan yang lain-lainnya....bila lagi agaknya anda semua nak tunjukkan bantahan macam kalian pernah buat satu ketika keluar masa Dewan Rakyat bersidang sambil memekik "APCO! APCO! APCO!!! kepada kerajaan BN?

AJL 26: Tahniah Hafiz, Datuk M. Nasir & Budi !

Hafiz, penyanyi kelahiran Sarawak yang menyampaikan lagu 'Awan Nano' ciptaan Komposer hebat Datuk M. Nasir serta lirik oleh Budi Hekayat telah dipilih sebagai juara pada temasya Anugerah Juara Lagu AJL ke-26 di Stadium Putra Bukit Jalil malam semalam.

Disertakan dengan lirik lagu yang mantap telah melayakkan Hafiz menerima hadiah wang tunai berjumlah RM35,000 serta sebuah trofi juara.

Sementara itu, dalam kategori Vokal Terbaik sekali lagi penilaian yang dibuat oleh 30 juri mengiktiraf Hafiz sebagai pemenangnya dan untuk kategori tersebut Hafiz membawa pulang hadiah wang tunai sebanyak RM10,000 beserta satu trofi kemenangan.

Syabas dan Tahniah Hafiz !!!

Selain cermerlang di dalam bidang sukan, anak-anak Sarawak juga nampaknya semakin diterima pada peringkat nasional di dalam bidang seni.

Malah tanpa gimik yang mengejutkan penonton namun hanya memakai pakaian biasa semasa di pentas, Hafiz akhirnya berjaya juga muncul sebagai pemenang untuk dua kategori sekaligus.

Untuk Hafiz, kekal itu semua sebagai diri anda yang sebenar kerana anda punya bakat besar di dalam bidang seni suara, vokal memang bagus. Tahniah atas kemenangan anda di AJL ke-26 ! kami turut berbangga !

Arkib Blog