Negarawan Terulung

Negarawan Terulung
YABhg Tun Dr. Mahathir Bin Mohamad, 88 tahun

Terima Kasih atas sokongan anda semua !

Khamis, Oktober 14, 2010

Diliwat berkali-kali tanpa kondom & tanpa belas kasihan ! ..fuhhh~~~

Rupa-rupanya bukan hanya sekali iaitu pada jam antara 3:01 hingga jam 4:30 petang 26hb June 2008 ianya berlaku tetapi sungguh tidak disangka kejadian liwat itu telahpun berlaku berkali-kali selama dua bulan.

Tanpa menggunakan kondom dan tanpa rasa belas kasihan, Mohd Saiful Bukhari Azlan telah menjadi mangsa jenayah seksual yang paling dasyat sejak ketamadunan manusia bermula.

Dua orang saksi dalam perbicaraan kes liwat Datuk Seri Anwar Ibrahim iaitu pakar forensik HKL Dr Siew Shue Feng dan Dr Khairul Nizam Hassan sependapat dalam keterangan mereka di mahkamah bahawa terdapat kesan kemasukan objek tumpul didalam d***r Mohd Saiful.

...fuhhhhh !!!...

Dan dalam isu politik negara pulak, sudah berapa kali sudah sistem demokrasi negara ini telah diliwat oleh PKR, tidak terhitung sudah.

Semalam pihak pengurusan pemilihan PKR telah mengumumkan yang MP Lembah Pantai Nurul Izzah tidak layak untuk bertanding jawatan Timbalan Presiden PKR kerana hanya mendapat satu pencalonan tetapi hari ini entah bagaimana tiba-tiba saja diumumkan yang Nurul Izzah telah layak pulak...

Semalam Penasihat PKR Datuk Seri Anwar Ibrahim ketika berada di Jakarta Indonesia telah mendakwa sekiranya beliau jadi Perdana Menteri Malaysia maka beliau dalam masa cuma dua minggu akan berjaya menyelesaikan masalah dua hala diantara Malaysia dengan Indonesia. Bohong betul !!!...

Hari ini juga MP Padang Serai, N. Gobalakrishnan telah mengamuk untuk siri baru dan mengancam untuk keluar daripada PKR gara-gara percaturan yang telah diatur oleh DSAI dengan Azmin Ali agar kedua mereka dapat terus meliwat seberapa banyak lagi ahli-ahli PKR yang sedia untuk diliwat dan diperkosa.

Banyak lagi kan kawan2... esok kita kupas lagi...pilih saja isu mana yg kita nak siat2 hehe...

DSAI dlm tempoh jaminan, tetapi kenapa dibenar keluar-masuk negara ???

Semua tahu bahawa DSAI kini masih dalam tempoh jaminan yang bermakna beliau masih terikat dengan urusan tertentu di mahkamah ekoran tuduhan liwat terhadap beliau yang membabitkan bekas 'pembancuh kopi' dia iaitu saudara Mohd Saiful Bukhari Azlan.

Kalau mengikut pemahaman saya yang buta pasal undang-undang ini, barang siapa yang masih diikat dengan apa bentukpun jaminan tak kiralah ianya jaminan oleh pihak polis ke, oleh pihak mahkamah ke, oleh penjamin dari kalangan rakan-rakan, keluarga ke ataupun atas jaminan bon peribadi dan sebagainya, tetapi saya percaya bahawa apabila seseorang itu telah diikat dengan jaminan yang tertentu maka seseorang itu tidak boleh melakukan sebarang perkara yang boleh mengancam ketenteraman awam ataupun yang boleh menggugat kstabilan negara selaras dengan syarat jaminan yang diperolehi.

Disinilah saya melihat ada kelemahan yang seolah-olah gagal dikesan atau mungkin tidak disedari oleh mereka-mereka yang berwajib. Bagi pendapat saya apabila seseorang yang ada kes-kes tak kiralah samada kes itu berat atau ringan dan ada yang antaranya dilepas dan dibebaskan dengan jaminan tertentu jadi ianya bukanlah dilihat sekadar bentuk perlindungan kepada diri seseorang tertuduh itu malah lebih besar dan luas lagi ertinya iaitu jaminan itu juga menuntut agar mereka-mereka yang diberikan dengan jaminan atas kesalahan tertentu harus melindungi dan mengelak diri mereka sendiri daripada menjadi punca kepada sebarang keadaan yang tidak diingini.

Saya ingin mengulas sedikit berkenaan dengan lawatan DSAI ke Jakarta Indonesia semalam, bagaimana boleh berlaku selalu perkara seperti ? Beliau pergi ke Jakarta atas urusan apa itu tidak penting tetapi apa yang sangat menyedihkan ialah apabila sudah berada disana beliau dengan sewenang-wenangnya memburuk-burukkan media-media Malaysia serta melemparkan tuduhan-tuduhan yang tidak berasas sama sekali terhadap kerajaan di negara sendiri sehingga institusi-institusi tertentu negara ini juga turut menjadi sasaran tohmahan beliau semata-mata bagi menarik sokongan rakyat Indonesia terhadap perjuangannya.

Apakah Kementerian Luar Malaysia serta Kementerian Dalam Negeri tidak mempunyai tanggungjawab khusus atau apakah kuasa untuk bertindak terhadap mereka-mereka yang melakukan perkara yang sedemikian tidak diperuntukkan kepada kedua-dua kementerian tersebut bagi mengawal perkara seperti daripada terus berulang dilakukan oleh pihak-pihak yang tidak bertanggungjawab dalam menjaminkan kesejahteraan negara???

Arkib Blog