Negarawan Terulung

Negarawan Terulung
YABhg Tun Dr. Mahathir Bin Mohamad, 88 tahun

Terima Kasih atas sokongan anda semua !

Ahad, Jun 28, 2009

( DEBAT dengan PM ) Cabaran Paling LAWAK Daripada Nik Aziz.Sukar bagi saya untuk membayangkan, bagaimana agaknya nanti apabila Nik Aziz berdiri berjam-jam lamanya diatas pentas berdepan dengan Perdana Menteri YAB Datuk Seri Najib untuk mengadakan DEBAT. Anda boleh bayangkan ke macam mana ?

Menurut Nik Aziz, debat itu terpaksa dia cadangkan setelah beliau melihat ada keperluan untuk ianya diadakan dengan alasan kekecohan dan perbalahan diantara PAS dan UMNO ketika ini harus ada jalan penyelesaiannya. Mungkin bagi Nik Aziz, itulah idea yang terbaik... ..betul, betul lawak lah Nik Aziz ni.

Wahai !!! ...Nik Aziz !!! cerminkanlah dulu dirimu itu dalam mana-mana cermin, janji ianya cermin. Lihatlah, renungkanlah...apa yang ada pada wajahmu itu. Yang kamu tu gatal-gatal nak mencabar untuk berdebat dengan Perdana Menteri buat apa ? Wahai !!! ...Nik Aziz !!! sebagai seorang yang telah bergelar "ulamak" dan ditambah lagi dengan garam "tok guru" supaya bertambahlah masin air liurmu itu, cubalah kamu hindarkan diri daripada mendekati perkara-perkara yang dilarang oleh agama.

Kamu tu mau ingat, siapa yang memulakan dulu masalah yang timbul dari cadangan "kerajaan perpaduan" PAS/UMNO.Wahai !!! ...Nik Aziz !!! cadangan "kerajaan perpaduan" itu datangnya dari Haji Hadi tau tak, Presiden PAS yang juga Kapten kapal yang kamu jadi "nakhoda" nya. Yang kamu pulak pandai-pandai menuduh UMNO punca segalanya sekarang ni...apa kes !!!?

Wahai !!! ...Nik Aziz !!! UMNO sentiasa membuka pintu kepada setiap cadangan yang akan memberikan kebaikan dan faedah kepada rakyat, tetapi kenapa PAS sendiri yang menolak cadangan "kerajaan perpaduan" Haji Hadi itu sebaliknya PAS pulak menuduh bahawa UMNO yang menolak Islam... apa ni wahai !!! ...Nik Aziz. !!!...bertaubatlah Nik Aziz !!!

Pasal isu DEBAT tu tak payah lah wahai !!! Nik Aziz. Kebiasaannya perdebatan akan diadakan seperti dimana orang yang berdebat akan berdiri sehingga selesai sessi perdebatan itu. Tak pernah berlaku wahai !!! Nik Aziz orang yang berdebat duduk atas sofa. Tahan kah kamu wahai !!! Nik Aziz untuk berdiri lama-lama seperti PM Daruk Seri Najib nanti ?

Sedarlah wahai !!! Nik Aziz, kamu tu sudah tua, uzur pulak dah. PM tu masih muda, cergas lagi...mana boleh nak disama dengan kamu wahai !!! Nik Aziz. Lagi satu wahai !!! Nik Aziz, kalau betul kamu nak juga berdebat, apa bahasa yang kamu nak gunakan ??? ...apa, bahasa Jerman, Perancis, Kelate, Minangkabau, bugis ?

Lagipun wahai !!! Nik Aziz, kamu tu memang pengecut...kenapa dengan Najib kamu berlagak berani, tetapi bila dah kena report dengan polis oleh Anuar Safian.., kamu jadi mengelabah semacamlah pulak. Kamu kata bermacam-macam lah lagi..."kiasan" lah konon pada hal takut.

Arkib Blog