Negarawan Terulung

Negarawan Terulung
YABhg Tun Dr. Mahathir Bin Mohamad, 88 tahun

Terima Kasih atas sokongan anda semua !

Rabu, Oktober 27, 2010

Imej manusia tua muncul dari kepulan asap Gunung Merapi Indonesia !

Samada anda percaya atau tidak, cuba lihat betul-betul ditengah-tengah kepulan asap Gunung Merapi yang telah meletus di Jawa Tengah Indonesia seperti yang terdapat pada gambar yang di atas.

Untuk lebih kepastian, ambil saja gambar di atas sekaligus simpan di folder khas anda samada dalam laptop atau sebagainya dan selepas itu cuba 'zoom in' untuk mendapatkan imej dengan lebih jelas dan terang lagi.

Jika dilihat sekali imbas, wajah yang kelihatan agak kabur itu hampir menyerupai wajah penjaga kunci Gunung Merapi itu iaitu Mbah Maridjan yang turut terkorban akibat tertimbus di dalam timbunan debu gunung berkenaan dimana ketika ditemui mayat beliau dikatakan dalam keadaan sedang sujud atas tikar sembahyang.

Apakah kejadian yang agak pelik seperti itu boleh ditafsirkan sebagai satu peringatan dari Yang Maha Esa kepada segelintir rakyat di Indonesia terutamanya di wilayah Jawa supaya mereka berusaha berubah dari amalan hidup yang bertentangan dengan ajaran agama kembali kepada ajaran Islam yang sebenar.

Dua bencana alam di Indonesia, semangat Jalur Gemilang yang dibakar telah bangkit !


Dua bencana alam yang sedang menimpa negara Indonesia ketika ini saya tetap percaya memang ada kaitannya dengan perbuatan kurang ajar oleh sesetengah daripada rakyatnya yang sanggup bertindak biadap dengan membakar bendera kebangsaan Malaysia iaitu Jalur Gemilang.
(Kita setiap kali iaitu semasa menaikkan Jalur Gemilang ke puncak tiang bendera akan mengiringinya dengan doa-doa dalam bentuk nyanyian sebagaimana yang terdapat didalam senikata lagu Negaraku dan itu merupakan salah cara untuk menghidupkan semangat Jalur Gemilang yang kita tidak nampak agar bangkit)

Pertama berlaku dalam bulan ini apabila Gunung Merapi di Jawa Timur meletus yang telah menyebabkan asap tebal beserta debu memenuhi ruang udara sehingga memaksa ribuan penduduk di sekitar kaki gunung berkenaan dipindahkan ke kawasan yang lebih selamat.

Selang beberapa hari Gempa Bumi yang berukuran 7.2 pada skala richter pula telah berlaku di Padang Sumetera yang menyebabkan berlakunya ombak Tsunami di Mentawai setinggi 3 meter dan sehingga kini telah meragut 113 nyawa.

Kepada seluruh rakyat Indonesia, walauapapun kami di Malaysia tetap prihatin dengan apa yang telah meimpa negara dan warga mereka biar sering negara serta rakyat Malaysia menjadi mangsa cemuhan dan penghinaan oleh segelintir rakyat Indonesia apabila timbulnya isu-isu yang kecil membabitkan kepentingan dua negara Malaysia-Indonesia tetapi sengaja diperbesar-besarkan.

Dan apabila terjadinya musibah alam seperti ini, maka diharaplah agar boleh sekiranya untuk sesetengah rakyat Indonesia khususnya ahli-ahli Benteng Demokrasi Rakyat (BENDERA) untuk mencerminkan diri mereka sendiri, lihat jauh ke dalam diri..apa yang ada atau apa yang tiada dalam diri mereka dan nilaikan dengan orang lain, perbetulkan mana yang silap dan apa yang amat penting ialah hendaknya semua ahli BENDERA segera BERTAUBAT !

Arkib Blog