Negarawan Terulung

Negarawan Terulung
YABhg Tun Dr. Mahathir Bin Mohamad, 88 tahun

Terima Kasih atas sokongan anda semua !

Ahad, Ogos 30, 2009

Selamat Menyambut Hari Kebangsaan Negara ke-52.

Yang Amat Berbahagia Tun Datuk Patinggi Haji Abdul Rahman bin Yaakub
...bekas Ketua Menteri Sarawak yang ke-3
dan juga bekas TYT Yang DiPertua Negeri Sarawak yang ke-4

Yang Amat Berbahagia Allahyarham Tun Hussein Onn
...bekas Perdana Menteri Malaysia yang ke-3

Yang Amat Berbahagia Tun Dr. Mahathir bin Mohamad
...bekas Perdana Menteri Malaysia yang ke-4

Yang Amat Berhormat Pehin Sri Haji Abdul Taib bin Mahmud
Ketua Menteri Sarawak yang ke-4

Yang Amat Berbahagia Allahyarham Tun Haji Abdul Razak bin Hussein
...bekas Perdana Menteri Malaysia yang ke-2
Yang Teramat Mulia Almarhum Tunku Abdul Rahman Putra Al-haj
...bekas Perdana Menteri Malaysia yang pertama dan juga adalah
pengasas kepada kemerdekaan Negara Malaysia.
Bendera Kebangsaan Negeri Sarawak, lambang kemakmuran negeri Sarawak serta juga rakyat Sarawak yang terdiri daripada pelbagai latar belakang keturunan, agama, adat resam dan budaya sejak menyertai pembentukan Kerajaan Malaysia 45 tahun yang lalu.

Jalur Gemilang, lambang kebanggaan rakyat Malaysia yang telah hidup aman dalam satu Negara yang mempunyai penduduk serta etnik kaum yang sangat berbeza apabila memiliki kebudayaan, kepercayaan, adat resam, bahasa, wajah namun tetap dapat bergerak bersama menuju ke arah 1 Malaysia.
Selamat menyambut hari kemerdekaan negara Malaysia yang ke-52 kepada seluruh masyarakat Malaysia, jadikanlah diri kita serta jiwa kita sebagai milik salah seorang rakyat yang senantiasa tahu menghargai erti kemerdekaan, tahu menghargai segala pengorbanan yang telah dicurahkan oleh para pejuang kemerdekaan dahulu.
Bersamalah kita menjaga kedaulatan Negara kita dari sebarang anasir-anasir yang sentiasa cuba untuk menggugat kestabilan Negara ini, walaupun perjuangan kita mengikut cara kita yang tersendiri tapi yang paling penting ialah kita mempunyai semangat cintakan negara, oleh sebab itu sebagai rakyat kita tetap mempunyai hak dan tanggungjawab bersama didalam menentukan keamanan, keharmonian, kesejahteraan, kemajuan dan juga keselamatan negara yang tercinta ini.
Dan tidak lupa juga kepada seluruh rakan-rakan saya tak kira yang telah ataupun belum lagi berdaftar dengan Kelab Anak Merdeka, selamat menyambut Harijadi masing-masing esok 31hb. Ogos 2009, semoga semua kita dilanjutkan usia dan dimurahkan rezeki, hidup rukun damai didalam negara yang bertuah ini.
Merdeka ! Merdeka ! Merdeka !...

Arkib Blog