Negarawan Terulung

Negarawan Terulung
YABhg Tun Dr. Mahathir Bin Mohamad, 88 tahun

Terima Kasih atas sokongan anda semua !

Selasa, Mac 02, 2010

Keliru dengan desakan 'lucutkan' kes, rakyat Australia terus lucutkan pakaian...

Ini adalah kejadian yang baru berlaku semalam, hari Isnin 01hb Mac 2010 di hadapan Sydney Opera House, Australia. Negara Kanggaroo, Parlimen mereka juga sama macam Kanggaroo... suka menggaru ketiak orang lain.

Mungkin sebagai tanda menzahirkan sokongan terhadap 'desakan oleh 50 Ahli Parlimen Australia' baru-baru ini yang mahu kerajaan Malaysia melucutkan segera kes liwat yang sedang dihadapi oleh Datuk Seri Anwar Ibrahim, maka rakyatnya yang sudah lama sesat telah sama terikut dan menjadi semakin keliru apabila menyatakan sokongan tak berbelah-bahagi berkenaan dengan 'desakan oleh 50 Ahli Parlimen Australia' dengan segera juga melucutkan semua pakaian yang dipakai mereka sehingga bertelanjang bulat tanpa seurat benangpun tinggal menutupi batang tubuh mereka.

Segalanya terjadi akibat dari sikap para pemimpin dan juga rakyat Australia itu sendiri yang kurang memahami bahasa, adat resam serta budaya rakyat yang ada di Malaysia. Lebih parah lagi apabila terdapat masih ramai daripada Ahli Parlimen Australia yang belum sedar bahawa negara Malaysia sudah lebih daripada 52 tahun telah berstatus sebagai sebuah negara yang merdeka, negara yang berdaulat dan sebuah negara yang mempunyai perlembagaan serta undang-undangnya sendiri yang negara lain harus menghormatinya sebagaimana Malaysia menghormati kedaulatan negara-negara lain.

Maka itulah akibatnya apabila para pemimpin negara Kanggaroo itu yang buta sejarah telah mengajak rakyat mereka untuk turut sama berhimpun sebagai tanda sokongan terhadap desakan 'lucutkan' kes liwat, tak semena-mena timbul dalam pikiran rakyatnya yang dah lama hidup songsang telah membawa kepada maksud lain pula... otak sudah blue.., dilucutkan semua pakaian pula dah...
Posted by Picasa

PM di Sarawak hari ini 02 Mac 2010

Perdana Menteri, Pengerusi Barisan Nasional yang juga Presiden UMNO YAB Datuk Seri Mohd Najib bin Tun Haji Abdul Razak kini berada sekali lagi dengan rakyat di Bumi Kenyalang untuk merasmikan Perhimpunan Agung Parti Pesaka Bumiputera Bersatu(PBB) ke-12.

Selamat datang Yang Amat Berhormat !!!, kami rakyat Bumi Kenyalang sentiasa mengalu-alukan kehadiran Yang Amat Berhormat ke Negeri Sarawak. Walaupun agak terlewat bagi saya untuk mengucapkan selamat datang kepada Perdana Menteri namun jauh disudut hati saya sebagai anak Sarawak ada tersimpan perasaan sangat bangga sekali apabila YAB Datuk Seri Mohd Najib sejak mengambil-alih pentadbiran negara telah memberi perhatian semula terhadap Sarawak dimana selepas 5 tahun sebelum itu iaitu selepas YABhg Tun Dr Mahathir Mohamad bersara kami merasa seolah-olah mulai dipinggirkan.

Semoga dengan kehadiran YAB Datuk Seri Mohd Najib ke Perhimpunan Agung PBB itu nanti dapat memberi inspirasi dan semangat baru kepada semua perwakilan yang menyertainya kerana rakyat Sarawak sangat memerlukan semangat yang kuat dari seseorang pemimpin utama negara sepertimana pada waktu era pemerintahan Negarawan Ulung YABhg Tun Dr Mahathir dulu. Kini semangat itu telah menjelma semula dalam kepimpinan baru Datuk Seri Najib dan diharap kepada seluruh rakyat Bumi Kenyalang apabila melihat gaya kepimpinan yang ada pada YAB Datuk Seri Najib hampir menyerupai gaya kepimpinan YABhg Tun Dr Mahathir dulu, maka oleh itu tekadkanlah pendirian kita semua untuk terus memastikan agar Barisan Nasional tetap menjadi pilihan kita pada pilihan raya DUN Sarawak nanti.
Posted by Picasa

Arkib Blog