Negarawan Terulung

Negarawan Terulung
YABhg Tun Dr. Mahathir Bin Mohamad, 88 tahun

Terima Kasih atas sokongan anda semua !

Jumaat, Mei 14, 2010

P212 Sibu: 3 rumah ibadat terbesar Asia Tenggara terletak di Sibu, bukti kebebasan beragama di Malaysia.


Gereja Roman Katolik Scared Heart yang terletak ditengah-tengah Bandar Sibu merupakan Gereja Kristian yang terbesar di sebelah Asia Tenggara. Ini adalah bukti jelas bahawa kebebasan beragama berjalan dengan subur di Malaysia sejak sekian lama di bawah pemerintahan Barisan Nasional walaupun negara ini adalah sebuah negara Islam.

Kuil Buddha Yu Lung San Tien En Si yang boleh dikunjungi orang ramai terletak di KM26 Jalan Sibu - Bintulu yang mana pembinaannya telah menelan kos sebanyak RM60 juta juga merupakan Kuil Buddha terbesar di Asia yang sering menerima ramai pengunjung setiap hari melambangkan kebebasan beragama di Malaysia khususnya di Sarawak sentiasa diberi keutamaan oleh kerajaan Barisan Nasional dan sudah tentu sekali menangkis dakwaan pihak Pakatan Pembangkang yang mendakwa bahawa tiada kebebasan beragama di negara ini.

Ini juga, Pagoda 7 tingkat yang terletak ditebing Sungai Rejang dihadapan terminal bot express lama Sibu merupakan Pagoda tercantik dan tertinggi di Malaysia menjelaskan kepada seluruh masyarakat Malaysia bahawa kebebasan untuk mengamalkan ajaran agama masing-masing tidak pernah ada halangan daripada pihak kerajaan Barisan Nasional selama ini dan inilah bukti yang nyata bahawa hanya kerajaan Barisan Nasional lah satu-satunya kerajaan yang mengamalkan cara kepimpinan yang terbuka dan tidak menekan rakyat.

UNDILAH BARISAN NASIONAL !!! ..demi keharmonian kaum dan kebebasan beragama untuk seluruh rakyat Malaysia yang majmuk ini. Hidup BN! Hidup BN! Hidup BN!

P212 Sibu: DAP & PKR sah jadi parti keluarga dan harus tukar nama !


Presiden Parti KeADILan Rakyat adalah Datuk Seri Dr. Wan Azizah binti Wan Ismail iaitu isteri kepada Ketua Pembangkang di Parlimen merangkap Penasihat UMUM PKR yang juga Penasihat Ekonomi tidak diiktiraf di Selangor serta Ahli Parlimen Permatang Pauh YB Datuk Seri Anwar Ibrahim. Manakala anak perempuan sulung mereka YB Nurul Izzah Anwar adalah wakil rakyat bagi kawasan Lembah Pantai.

Pengerusi DAP pula adalah YB Karpal Singh yang juga merupakan Ahli Parlimen Bukit Gelugor serta Peguam Tangguh kepada YB Datuk Seri Anwar Ibrahim dalam kes liwat yang selalu di lewat-lewatkan.

Dua anak lelaki YB Karpal Singh iaitu YB Gobind Singh Deo merupakan Ahli Parlimen Puchong dan memegang jawatan sebagai Ahli Jawatankuasa Pusat DAP dalam parti manakala seorang lagi anak YB Karpal Singh ialah YB Jagdeep Singh Deo adalah Pengerusi DAP Pulau Pinang dan beliau juga adalah ADUN Keramat.

Penasihat DAP pula adalah YB Lim Kit Siang yang juga Ahli Parlimen Ipoh Timor dan anak lelaki beliau iaitu YB merangkap YAB Lim Guan Eng adalah Setiausaha Agung DAP disamping menggondol jawatan sebagai Ketua Menteri Pulau Pinang manakala isteri YAB Lim Guan Eng pulak iaitu YB Betty Chew Gek Cheng merupakan Naib Pengerusi Wanita DAP selain menjadi ADUN Kota Laksamana di negeri Melaka.

Fuhhhh!!!... inikah contoh dua parti yang dikatakan sebagai telus, berintergriti serta bebas dari pengaruh keluarga dan bla,bla,bla,bla...

DAP patut ditukar nama kepada Family Action Party atau singkatannya FAP dan PKR tukar kepada nama Parti KeADILan Keluarga atau nama singkatan PKK. Ok?

UNDILAH BARISAN NASIONAL !!! untuk menjaminkan keadilan dalam pentadbiran dapat dikekalkan. Hidup BN! Hidup BN! Hidup BN!

Arkib Blog