Negarawan Terulung

Negarawan Terulung
YABhg Tun Dr. Mahathir Bin Mohamad, 88 tahun

Terima Kasih atas sokongan anda semua !

Rabu, Januari 18, 2012

Tolong! tolong!!! tolong pantau Dr Rani! ..jangan ada TBH II lepas ini...

Semua pemilik bangunan tinggi di Semenanjung Malaysia khususnya dan di Sarawak juga di Sabah amnya diingatkan supaya memantau pergerakan manusia yang naik turun masuk ke dalam bangunan masing-masing untuk tempoh yang akan diumumkan selepas ini.

Langkah ini adalah bertujuan untuk memastikan agar kejadian ngeri membunuh diri dengan bertindak terjun dari bangunan tinggi seperti yang pernah dilakukan oleh mendiang Teoh Beng Hock tidak akan berulang kembali di negara ini.

Peringatan ini sebenarnya berkaitan langsung dengan majlis perlantikan Exco Selangor yang baru menggantikan tempat yang dikosongkan oleh YB Datuk Hassan Ali yang disingkirkan daripada parti PAS dan seterusnya digugurkan dari jawatannya dalam kabinet kerajaan Selangor setelah diperkenankan oleh Sultan Selangor.

Menurut beberapa blog-blog yang beroprasi di Semenanjung Malaysia sejak beberapa hari yang lalu, ada orang yang sangat mengharapkan agar jawatan itu akan diberikan kepadanya dimana beliau dikatakan telah membuat persiapan yang sepatutnya agar tidak kekok ketika mengangkat sumpah memegang jawatan di hadapan KDYMM Sultan Selangor.

Akan tetapi harapan beliau itu telah hancur berkecai, punah-ranah apabila orang yang dipilih setelah diperkenankan oleh Ke Bawah Duli Tuanku Sultan Selangor bukan dirinya tetapi merupakan seorang Wakil Rakyat dari kalangan pemimpin biasa yang tidak ada sebarang jawatan penting dalam parti PAS.

Dr. Rani Osman nampak gaya terpaksalah menanggung malu yang teramat sangat. Mana nak letak muka. Tapi yang penting beliau tidaklah bertindak kurang matang dengan mengambil jalan pintas dengan menamatkan riwayat politiknya terjun dari bangunan tinggi dan moga-moga ada pihak yang berkenaan memantau pergerakan beliau bagi mengelak sebarang kejadian tidak diingini dari berlaku ;-))

Itulah Azwan! terlajak perahu boleh diundur, terlajak kata buruk akibatnya...

Samada Azwan Ali sudah sedar ataupun tidak akan kesilapan beliau tetapi perkara itu telahpun berlaku. Nasi sudah menjadi bubur.

Kenyataan yang dibuat beliau dalam laman facebook miliknya walaupun mungkin kelihatan tidak bermaksud menghina Negarawan Ulung YABhg Tun Dr Mahathir, namun niat ke arah itu pasti ramai yang beranggapan Azwan memang berniat untuk memburuk-burukkan Pemimpin Agung itu.

Baguslah kalau dah ada rasa menyesal dalam diri Azwan Haji Ali terhadap apa yang pernah beliau lakukan tetapi kita semua kena tunggu dan lihat saja sejauh mana kesungguhan Azwan Ali benar-benar insaf dan sedar akan kesilapan atas perbuatannya itu. Manusia jenis itu bukan boleh dipercayai sangat...boleh berubah-ubah macam sesumpah!

Liwat II: TS Ghani ada dua pilihan, failkan rayuan atau letak jawatan !

Peguam Negara Tan Sri Ghani Patail harus diberi dua pilihan dalam menentukan tindakan yang perlu beliau lakukan berhubung dengan desakan demi desakan oleh berbagai pihak yang mahu beliau memfailkan segera rayuan ke atas keputusan kes liwat II oleh hakim Datuk Mohd Zabidin Md Diah yang telah membebaskan Anwar Ibrahim dari tuduhan meliwat mangsa Mohd Saiful Bukhari Azlan.

Samada beliau akan merayu keputusan kes tersebut ke Mahkamah Rayuan bagi memastikan Mohd. Saiful mendapatkan keadilan sewajarnya sebagaimana yang dituntut oleh beliau, keluarga beliau serta orang ramai yang mahu melihat keadilan di negara ini tidak hanya terhad kepada mereka yang mempunyai kedudukan tinggi dalam masyarakat tetapi juga kepada sesiapa saja asalkan mereka adalah warganegara Malaysia.

Ataupun Tan Sri Ghani Patail perlu segera meletakkan jawatannya sebagai Peguam Negara kiranya beliau masih lagi ingin berdiam diri terhadap permohonan keluarga Mohd. Saiful yang mahu beliau mengemukakan rayuan di Mahkamah yang lebih tinggi berhubung keputusan hakim pada 9 January 2012 lepas.

Ugutan bunuh Hafilda: Azwan terima arahan daripada Azmin Ali !

Dalam keterangannya kepada pihak polis semalam, Azwan Ali memberitahu bahawa ugutan "bunuh dan bakar yang beliau buat dalam twitter terhadap adiknya Umi Hafilda Ali adalah atas arahan daripada abangnya Azmin Ali, Timbalan Presiden Parti Penindas Keadilan Rakyat (PKR). Sumber berita di Utusan Online

Fuhhh!!! dasar pondan tua si Azwan Ali itu...sehinggakan keluarga sendiripun sanggup beliau heret bersama ke dalam krisis identiti yang dia hadapi demi merebut cinta pemilik 'batang berjuntai' daripada beberapa orang he he

Arkib Blog