Negarawan Terulung

Negarawan Terulung
YABhg Tun Dr. Mahathir Bin Mohamad, 88 tahun

Terima Kasih atas sokongan anda semua !

Khamis, Februari 23, 2012

Video skandal seks Mr. Y laris bagai pisang goreng panas di Indonesia - DS ZahrainDalam facebooknya, Datuk Seri Zahrain Hashim membuat pendedahan bahawa video skandal seks melibatkan seorang pemimpin parti politik di negara ini laku jualannya di negara seberang kita Indonesia. Waduh! waduh! waduh!

http://www.facebook.com/profile.php?id=100002421944674
Posted by Picasa

Sokong Anwar sokong Israel !

Apabila ketua pembangkang Anwar Ibrahim menyatakan pendirian menyokong sebarang usaha untuk keselamatan Israel bermakna sesiapa yang masih menyokong beliau dengan sendiri turut menyokong apa jua usaha menjamin keselamatan bagi phak Israel.

Mursyidul Am PAS Datuk Nik Aziz sebagai pemimpin sebuah pertubuhan yang kononnya memperjuangkan Islam patutnya mendukung penuh perjuangan rakyat Palestine yang selama ini hidup mereka telah dizalimi dan ditindas rejim pengganas Yahudi.

Tetapi malang sekali apabila Datuk Nik Aziz Nik Mat juga turut mabuk setelah disaji dengan penjelasan mengenai laporan WSJ oleh Anwar hasil pertemuan tertutup antara beliau dengan Penasihat PKR itu.

Persoalannya kini ialah, adakah Datuk Nik Aziz juga turut bersetuju dengan apa yang telah, sedang dan akan dilakukan oleh Anwar berkaitan sokongannya terhadap keselamatan negara haram Israel itu?
Posted by Picasa

Peralihan kuasa kepimpinan Sarawak? PM, TPM serta anggota kabinet pusat terjah Bumi Kenyalang

Ada timbul tandatanya disini. Sejak berminggu yang lalu terdapat beberapa orang anggota kabinet kerajaan Persekutuan telahpun berada di Bumi Kenyalang. Mereka telah menjelajah ke seluruh pelusuk negeri Sarawak. Mereka menghadiri berbagai-bagai program bersama dengan rakyat setempat.

Hari ini pula Perdana Menteri YAB Datuk Patinggi Mohd. Najib Tun Abdul Razak akan memulakan lawatannya ke Bumi Kenyalang dan kemudiannya hari ini juga akan diikuti oleh timbalan beliau YAB Tan Sri Hj. Muhyiddin Mohd. Yassin yang akan menaiki pesawat lain untuk lawatan dua hari ke Sarawak.

Petanda apa agaknya dengan perkembangan terbaru ini? PRU-13 memang dah dekat tetapi perhatian rakyat Sarawak kini lebih tertumpu kepada isu peralihan kuasa daripada kepimpinan yang sedia ada kepada pemimpin pengganti yang akan meneruskan kesinambungan kepimpinan Pehin Sri Hj. Abdul Taib Mahmud yang cemerlang dalam membawa Sarawak ke arah sebuah negeri maju bersama dengan Wawasan 2020 negara.

Perdana Menteri akan berada di Sibu untuk merasmikan sebuah Perkampungan Budaya masyarakat Cina Sibu di Bukit Aup di kawasan luar bandar hilir Sibu iaitu di pinggir Sungai Igan.
Posted by Picasa

Arkib Blog