Negarawan Terulung

Negarawan Terulung
YABhg Tun Dr. Mahathir Bin Mohamad, 88 tahun

Terima Kasih atas sokongan anda semua !

Khamis, Februari 04, 2010

Langsir ditutup. Lampu ditutup. Perbicaraan turut tertutup ?

HAH!!!... Mana suis, mana suis, mana suis??? ...click,,,gelap,,, "can I hug and kiss you now?"
Mana dia kebebasan media atau kebebasan bersuara yang diperjuangkan oleh Pakatan Pembangkang selama ini ?
Dulu menuduh BN dan UMNO menyekat kebebasan media di negara ini.
Belumpun berkuasa sebagai sebuah kerajaan persekutuan sudah ada isyarat yang Pakatan Pembangkang ini memang akan mengamalkan dasar tertutup jika berjaya memerintah Malaysia.
Lihat sajalah, sampai perbicaraan untuk kes liwat ini juga dibuat dalam keadaan yang tertutup. Jadi macamana rakyat luar dapat mengetahui akan perkembangan dalam perbicaraan itu.
Nasib baik terdapat banyak blogger-blogger lokasi terdiri dari pasukan BPN serta AIDC yang sudi membuat laporan secara berterusan dari perkarangan Mahkamah untuk dikongsi bersama dengan rakan-rakan yang tidak mampu kesana.
Terima kasih kepada The Unspinners, GOMO serta yang lain-lain lagi kerana ringan jari menyampaikan maklumat dari masa kesemasa tentang perjalanan perbicaraan itu untuk tatapan kami yang kejauhan ini. Terima Kasih banyak-banyak !

Can I Pump You Today ? - Mansuhkan PPSMI ???

Dulu bukan main lagi, teruk juga 2 orang Sasterawan Negara kita di usung ke hulu hilir untuk dijadikan sebagai alat oleh para pemimpin Pakatan Pembangkang bagi mendesak kerajaan khususnya Kementerian Pelajaran untuk memansuhkan Pengajian, Pembelajaran Sains dan Matematik dalam bahasa Inggeris(PPSMI), kononnya untuk untuk memertabatkan bahasa Melayu di negara ini.

Tetapi kenapa pula dalam masa yang iaitu ketika untuk melaksanakan "projek Menara Condong" masih lagi menggunakan bahasa Inggeris ? Kalau dengan kontraktor luar atau pelabur asing dari negara Barat tidak apalah juga sebab mereka memang tak faham akan bahasa Malaysia tetapi ini urusan projek dengan masyarakat sendiri jadi saya rasa tak perlulah nak tanya macam ni, " Can I F**k You 2day ?

Sepatutnya PPSMI tidak disalahgunakan. PPSMI seharusnya digunakan untuk meningkatkan lagi daya kemampuan serta sebagai salah satu saluran penting untuk menimba ilmu pengatahuan yang amat berguna seperti dalam pengajian Sains dan juga pengetahuan tinggi dalam bidang ekonomi serta perubatan bagi seluruh rakyat di negara ini untuk membawa Malaysia ke arah yang lebih cemerlang lagi.

Arkib Blog