Negarawan Terulung

Negarawan Terulung
YABhg Tun Dr. Mahathir Bin Mohamad, 88 tahun

Terima Kasih atas sokongan anda semua !

Isnin, April 30, 2012

Kumpulan Bersih 3.0 berperang dengan Anwar Ibrahim, Azmin Ali & PKR

 Akibat daripada rusuhan besar yang dilakukan oleh para penyokong Bersih 3.0 di Dataran Merdeka pada Sabtu 28 April yang baru lalu kini ianya bakal menjadi satu igauan paling ngeri bagi diri Anwar Ibrahim, Azmin Ali serta seluruh pemimpin serta ahli-ahli dalam PKR kerana mereka bukan saja akan berdepan dengan tindakan undang-undang tetapi mereka telahpun berdepan dengan situasi yang sama sekali tidak diduga akan mereka hadapi hari ini sebaik berdepan dengan para wartawan yang ramai ketika sidang akhbar mengenai perhimpunan haram itu. Lihat di sini
Keadaan menjadi lebih kecoh ketika sidang media berlangsung apabila salah seorang peserta Bersih 3.0 yang dikenali sebagai Benjy Lim menyatakan kepada Anwar Ibrahim bahawa beliau hadir ke perhimpunan itu untuk menyertainya secara aman sesuai dengan konsep "Duduk & Bantah" namun beliau sangat kesal dengan kejadian rusuhan itu yang beliau dakwa memang dimulakan oleh pihak pembangkang diketuai oleh Anwar dan Azmin Ali.

Menurut berita TV3 sebentar tadi, Benjy Lim telah ditahan oleh pihak PKR dan tidak dibenarkan keluar dari bilik tempat sidang media berlangsung....bagaimanakah nasib beliau kini? Harap beliau tidak akan menjadi mangsa liwat yang ke-3 pula.

Kemerdekaan negara dicapai tanpa pertumpahan darah, tetapi BERSHIT 3.0 sudah makan darah!

Masih tidak malukah orang tua kutuk ini bahawa jika dibandingkan perjuangan remeh beliau dalam kumpulan Bershit 3.0 bersama Ambiga, Anwar Ibrahim, Mat Syabu, Kit Siang, Aishah, Nik Aziz, Tian Chua, Azmin Ali dan yang lainnya dengan perjuangan yang dibawa oleh para pejuang kemerdekaan tanah air lebih 50 tahun yang lampau bezanya amat ketara seumpama langit dengan bumi.

Perjuangan Bapa Kemerdekaan YTM Almarhum Tunku Abdul Rahman Putra Al-Haj, Allahyarham Tun Haji Abdul Razak Hussein serta rakan-rakan mereka yang lain sudah lama tercatit di dalam sejarah Malaysia di mana ketika itu perjuangan mereka adalah untuk memerdekakan tanah air ini daripada cengkaman penjajah yang mana akhirnya perjuangan mereka berhasil tanpa sedikitpun berlakunya pertumpahan darah kerana hanya melalui cara rundingan perkara yang begitu besar sekali telah berjaya dicapai.

Bezanya dengan perjuangan Bershit 3.0 yang kononnya untuk menuntut 8 perkara daripada Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) yang mana telahpun memakan darah manusia sepertimana yang berlaku di dalam kejadian hari Sabtu lepas 28 April. Walaupun mereka sedar bahawa 7 perkara dari 8 yang dituntut itu telahpun diambil perhatian oleh pihak SPR hasil mesyuarat Jawatankuasa Khas Parlimen baru-baru ini namun itulah, oleh kerana mahu menjayakan niat lain yang tersembunyi mereka sanggup ketepikan semua itu, sanggup menyerang, memukul serta mencederakan anggota polis yang berkawal dan merosakan harta benda awam di persekitaran.

Cuba kita bayangkan, seandainya pada masa itu, iaitu lebih kurang 50 tahun yang lalu, Anwar Ibrahim, Ambiga, Samad Said, Kit Siang, Hadi Awang berada di tempat tokoh kemerdekaan Tunku Abdul Rahman, Tun Razak, Tun Tan Cheng Lok dan Tun Sambathan berjuang untuk mencapai kemerdekaan tanah air daripada tangan penjajah British, cuba kita kira, berapa agaknya jumlah nyawa rakyat yang terkorban, rusuhan di sana sini berlaku, dan apakah dengan cara itu kita akan mampu untuk mendapatkan kemerdekaan daripada pihak British lebih awal ataupun mungkin kita hanya akan merdeka selepas Negara Brunei Darussalam dan juga Hong Kong?

Video: Anwar & Azmin lancar pemberontakan awam paling bahaya di Malaysia!!!Nak kata apa lagi terhadap pemimpin sebegini memang sangat payah sudah. Patutnya sebagai pemimpin mereka menyeru rakyat tidak kira apa fahaman politik mereka ke arah kesejahteraan tetapi berbeza sekali dengan apa yang dilakukan oleh Anwar Ibrahim dan Azmin Ali.

Jelas, saat mula berlakunya rusuhan ganas oleh para peserta himpunan haram Bersih 3.0 pada 28 April lalu jika diteliti dari rakaman video ini sememangnya rempuhan itu telah mendapat arahan daripada Anwar Ibrahim yang memberi isyarat kepada Azmin Ali.

Apakah yang mampu dilakukan oleh pihak KDN khususnya Datuk Seri Hishamuddin untuk mengheret kedua-dua pengkhianat ini ke muka pengadilan atas segala kerosakan serta kemusnahan harta benda awam akibat perbuatan tidak bertanggungjawab kedua-dua pemimpin yang gila kuasa itu?

Tiada siapa terlepas - DS Hisham. Tapi nasi sudah jadi bubur...

Menteri Dalam Negeri, Datuk Seri Hishamuddin Tun Hussein memberitahu bahawa tiada sesiapun akan terlepas dari tindakan undang-undang. Kenyataan tersebut ada di sini

Betullah!!! memang betulpun tetapi kalau Menteri yang bertanggungjawab terhadap perkara berkaitan merupakan seorang yang cukup tegas, berani, berwibawa, cekap dan berintegriti memanglah barang siapa yang melanggar peraturan serta undang-undang negara akan dikenakan tindakan yang setimpal.

Tetapi adakah selama memegang jawatan sebagai Menteri Keselamatan Dalam Negeri, Datuk Seri Hishamuddin berupaya melaksanakan tugas beliau selaku ketua di kementerian berkenaan dengan cukup berkesan, berani dan tegas?

Arkib Blog