Negarawan Terulung

Negarawan Terulung
YABhg Tun Dr. Mahathir Bin Mohamad, 88 tahun

Terima Kasih atas sokongan anda semua !

Ahad, Julai 15, 2012

Kes perceraian meningkat sejak Abby Abadi masuk PAS !

Sejak "janda berhias" Abby Abadi menyertai PAS serta berceramah untuk parti berkenaan, ini telah menjadikan kes perceraian di kalangan pemimpin dan juga para pengikut mereka menjadi semakin meningkat. Keadaan yang berlaku ini seolah-olah menggambarkan wujudnya perebutan sesama sendiri pemimpin dalam PAS untuk menambat hati Abby Abadi sehingga ada yang sanggup menceraikan isteri masing-masing.

Jika ianya berlaku dikalangan para penyokong atau ahli parti biasa itu merupakan perkara biasa apabila terdapat antaranya yang meninggalkan PAS kerana telah sedar bahawa perjuangan PAS sudah semakin terpesong dari landasan perjuangan asal parti.

Tetapi apabila kes perceraian berlaku di kalangan pemimpin mereka ini sudah tentu menimbulkan berbagai persoalan mengapa dan kenapa harus berlaku perceraian kerana yang sepatutnya PAS yang kononnya berjuang atas nama agama wajib menyeru orang Islam kepada perpaduan dalam rumahtangga serta keluarga dan bukannya mengajak umat kepada jalan perceraian.

Persoalan yang boleh ditimbulkan ialah apakah dengan kemasukan beberapa kerat artis wanita ke dalam PAS akan terus meningkatkan lagi kes-kes perceraian dalam PAS apabila semakin ramai yang ingin memperisterikan artis-artis wanita yang telah berjaya ditawan masuk ke dalam perangkap mereka?

TV2 sabotaj ucapan DS Najib di majlis Hari Koperasi Negara 2012 !??

Saya kurang pasti kenapa ucapan Perdana Menteri YAB Datuk Seri Mohd. Najib Tun Razak semasa melancarkan Hari Koperasi Negara 2012 di Stadium Nasional Bukit Jalil yang disiarkan secara langsung oleh rangkaian RTM TV2 semalam dari awal sehingga ke penghujung ucapannya memang sangat berbeza baik dari segi audio serta gerak-geri PM ketika menyampaikan ucapan jika dibandingkan sewaktu beliau berucap di majlis-majlis lain sebelum ini.

Semalam ketika di majlis pelancaran Hari Koperasi Negara sangat jelas PM seperti tidak ceria, lemah dan tidak bersemangat malah apa yang lebih mengejutkan ialah sepanjang ucapan beliau banyak sangat perkara yang tidak kena dan antaranya apabila terdapat perkataan-perkataan yang disebut oleh Datuk Seri Najib terputus-putus dan ketika jua ucapan beliau seperti menjadi alunan lagu-lagu. Dan yang menjadi lebih musykil lagi apabila suara Datuk Seri Najib yang kadangkala tenggelam timbul, sekejap seperti suara orang lain sekejap balik seperti suara beliau sendiri dan ini berlaku sehingga selesai ucapan PM.

Saya tertanya-tanya...eh paesal ni...PM tdak sihat ke... kemudian saya periksa TV tak ada juga yang rosaknya... lantas saya berpikir mungkin ini satu usaha untuk mensabotaj segala usaha murni PM dalam memperjuangkan hak rakyat negara ini. Dalam kerajaan sendiri juga ramai yang menjadi "musang berbulu ayam" lalu saya terpikir juga apalagi kalau dalam TV2 yang dikhususkan untuk siaran berbahasa Cina dan Tamil tentulah lagi ramai musang-musangnya yang berbulu ayam...ini cuma gerak hati saya selaku rakyat biasa yang menyanjung kepimpinan Datuk Seri Mohd. Najib.

Arkib Blog