Negarawan Terulung

Negarawan Terulung
YABhg Tun Dr. Mahathir Bin Mohamad, 88 tahun

Terima Kasih atas sokongan anda semua !

Jumaat, Disember 04, 2009

Kenapa tiada Do'a untuk Sultan Kelantan ???

"Doa pecah perut" ... itulah pertama kali saya pernah mendengar perkataan berkaitan dengan amalan berdoa yang disebut sebagai yang sedemikian.

Apa yang saya dapat tahu dari pembacaan melalui media cetak dan juga dari artikel-artikel yang ditulis dan diterbitkan oleh beberapa blogger BPN, AIDC Group dan yang pro-kerajaan BN, bahawa Menteri Besar Kelantan yang juga Mursyidul Am PAS telah mengetuai sekumpulan pengikut tegar PAS mengadakan doa yang dikenali sebagai "doa pecah perut" yang dituju khas kepada semua pemimpin Barisan Nasional.

... ZYXWVUTSRQPONMLKJIHGFEDCBAABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ ... 09876543211234567890 ...

Benar sekali apa yang telah dikatakan oleh YAB Timbalan Perdana Menteri Tan Sri Muhyidin Yassin berhubung dengan "doa pecah perut" oleh Nik Aziz serta bala pengikut taksub PAS.

"Tidak tahu nak cakap apa lagi" - itu kata TPM. ...memang betul, nak dikatakan budak tidak juga..,sebab sudah punya anak serta ada cucu pulak. Nak dikatakan orang tua susah juga, sebab tindakan yang dibuat oleh mereka sepatutnya tidak dilakukan oleh orang dewasa yang rata-rata sudah berumur.

...dan lagi, nak dikatakan tidak alim, ada serban pulak dililit atas kepala.

Yang sebaik-baiknya dilakukan oleh pemimpin PAS serta penyokong taksub PAS Kelantan ialah berdoa untuk kesihatan serta kesejahteraan KDYMM Paduka Seri Baginda Sultan Ismail Ibni Almarhum Sultan Yahya Petra yang sedang gering agar Baginda segera sembuh.

Arkib Blog