Negarawan Terulung

Negarawan Terulung
YABhg Tun Dr. Mahathir Bin Mohamad, 88 tahun

Terima Kasih atas sokongan anda semua !

Selasa, Oktober 02, 2012

Siapa yg takut lawan sumpah laknat, serah sampel DNA dan jalani ujian Polygraph..DS Najib ke Anwar?

Kecoh dari petang semalam sehingga ke hari ini..dari Semenanjung Malaysia sampailah ke Sarawak terus ke Sabah, cerita pasal Perdana Menteri Datuk Seri Najib takut nak berdebat pasal Bajet 2013 dengan Anwar Ibrahim di dalam Dewan Rakyat semalam.

Dalam facebook, dalam twitter meeka bukan main lagi pemuja-pemuja Anwar Ibrahim mendabik dada kononnya boss mereka berani, gagah perkasa hinggakan Perdana Menteripun takut untuk bersemuka dengan dia dalam Dewan Rakyat.

Tapi mereka lupa, mereka tak ingat siapa yang sebenarnya takut kepada kebenaran, takut terima hakikat kalau bukan boss mereka Anwar Ibrahim. Mereka tak ingat masa Mohd Saiful Bukhari Azlan mencabar Anwar untuk sama-sama melakukan sumpah laknat...ada Anwar Ibrahim berani?

Lagi...pihak PDRM mahu dapatkan sampel darah bagi menjalani ujian DNA, ada Anwar Ibrahim berani?...tak ada kan kawan-kawan...macam-macam Anwar bagi alasan sama pihak polis..

Ada satu lagi...Anwar Ibrahim tak berani jalani ujian Polygraph bagi memastikan samada beliau bercakap benar atau berbohong masa sessi soal siasat kes liwat II dia dulu...Anwar Ibrahim mana ada berani sahut semua cabaran tu kan...

TAPI hari ini tetiba saja para pemuja Anwar Ibrahim mengisytiharkan boss mereka itu sebagai ayam jantan...siap lagi buat ilustrasi seekor ayam jantan berkokok sambil pegang mikrofon sedang jerit ke arah DS Najib..

Yang peliknya..ketika PM masih ada dalam Dewan Rakyat selepas selesai membentang Bajet 2013 petang Jumaat 28 September lalu, tak ada seorangpun wakil-wakil Rakyat dari Pakatan Pembangkang yang bersuara tanya itu ini daripada Datuk Seri Najib...semua diam membisu termasuk Anwar, cuma ada yang terpekik terlolong menjerit dalam dewan macam orang sewel mungkin akibat penangan bajet yang baru PM umumkan...

Arkib Blog