Negarawan Terulung

Negarawan Terulung
YABhg Tun Dr. Mahathir Bin Mohamad, 88 tahun

Terima Kasih atas sokongan anda semua !

Sabtu, Februari 25, 2012

Ust. Badrul Amin berjaya lepasi kelayakan sebagai pemimpin agung PKR

Berkhalwat, selain dari bersekedudukan serta meliwat belakang orang adalah antara kretria utama atau ciri-ciri yang paling diutamakan dalam PKR untuk membolehkan setiap pemimpin mereka layak dipilih sebagai manusia teragung sepertimana Anwar Ibrahim yang diangkat sebagai anugerah Tuhan dan juga sebagai Imam Mahdi.

Maka itulah yang saya tengah fikir tentang apa yang sedang di hadapi oleh Ustaz Badrul Amin Baharum apabila dia tertangkap oleh Jabatan Agama Islam Pahang (JAIP) ketika sedang berdua-duaan jam 3 pagi tadi dalam sebuah bilik hotel dengan seorang wanita yang bukan muhrim beliau.

Bagi pihak PKR sendiri, Ustaz Badrul Amin sebenarnya telahpun berjaya memenuhi syarat untuk menjadi pemimpin mereka dan perbuatan berkhalwat agaknya telah dianggap selari dengan apa yang diperjuangkan oleh penganjur Seksualiti Merdeka seketika dahulu iaitu memberi kebebasan sepenuhnya kepada sesiapa jua berkaitan dengan aktiviti seks masing-masing.

Lihatlah selepas ini, Ustaz Badrul Amin pasti akan dijulang dan disanjung sebagai manusia terpilih dan mereka akan sedaya-upaya cuba mempertahankan ustaz berkenaan termasuk akan mengait serta menuduh UMNO sebagai bertanggungjawab terhadap penangkapan Ustaz Badrul itu.

Pasal dosa berkhalwat Ustaz Badrul itu pula pihak PKR tentu akan merujuk kepada Mursyidul Am PAS Datuk Nik Aziz samada boleh diampun ataupun tidak dan sebagai manusia yang telah digelar sebagai nabi oleh para pengikut PAS sendiri sudah semestinya Datuk Nik Aziz akan menghapuskan dosa Ustaz Badul itu.

Video: Tun Dr M pelawa Anwar serta semua puak-puak Pakatan datang beramai-ramai ke PutrajayaDi akhir ucapannya, YABhg. Tun Dr. Mahathir Mohamad menjemput dan mempelawa ketua pembangkang, Anwar Ibrahim serta para sahabatnya dari Pakatan agar datang ke Putrajaya pada Perhimpunan Hari Belia.

Ha ha ha !!! apa tunggu lagi, tak payahlah tunggu PRU-13 , hari Belia pun boleh datang ke Putrajaya hi hi hi

P/s: video ehsan dari blog Papa Gomo

Lagu ini sah ciptaan anak Sabah, anak seni Sarawak jangan ciplak!!Penggiat seni di Bumi Kenyalang terutama yang terlibat di dalam bidang seni suara agar tidak mengaku yang lagu "Anak Kampung" sebagai lagu ciptaan hak milik mereka.

Apa yang perlu dilakukan ialah, kiranya ingin memuatkan lagu berkenaan dalam album mengikut versi Sarawak dalam bahasa masing-masing seperti dalam bahasa Iban, Bidayuh, Melayu, Melanau serta dalam bahasa Kayan-Kenyah maka kenalah minta keizinan pemiliknya terlebih dahulu.

Jangan amalkan budaya suka menciplak hasil seni mahupun budaya pihak lain tanpa pengetahuan ataupun kebenaran mereka kerana ini satu perlanggaran dari segi syarat tertentu yang telahpun disahkan pihak kerajaan.

Kita kena tampil dengan hasil karya sendiri dan tidak ada gunanya kita dikenali padahal apa yang kita gahkan itu adalah merupakan sumbernya daripada pihak lain. Anak Sarawak perlu berdiri di atas kaki sendiri !

Arkib Blog