Negarawan Terulung

Negarawan Terulung
YABhg Tun Dr. Mahathir Bin Mohamad, 88 tahun

Terima Kasih atas sokongan anda semua !

Selasa, Januari 10, 2012

Video seks 2011 pula menyusul ? Mana janji ? Mana Peguam Negara ?

Hari ini sudah memasuki hari kedua selepas keputusan dibuat oleh Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur yang membebaskan Anwar Ibrahim dari tuduhan meliwat Mohd Saiful Bukhari Azlan.

Sebelum ini ketika satu sidang media khas oleh Ketua Polis Negara Tan Sri Ismail Omar berhubung dengan isu video seks yang turut membabitkan Anwar Ibrahim, beliau berjanji sebaik selesainya perbicaraan kes liwat II dan keputusan telah dibuat maka menyusul selepas itu pendakwaan di mahkamah terhadap Anwar akan dibuat berikutan aksi seks dalam video klip bersama dengan seorang pelacur wanita China.

Seluruh rakyat Malaysia kini tengah menunggu apakah tindakan yang akan diambil oleh pihak Peguam Negara berhubung dengan laporan polis yang dibuat terhadap pelakon lelaki dalam video seks tersebut. Apakah dalam keadaan sekarang ini tatkala pencacai-pencacai Anwar masih bergembira meraikan pembebasan Anwar, Peguam Negara Tan Sri Ghani Patail berani untuk mengheret Anwar Ibrahim sekali lagi ke muka pengadilan ?

Seks bebas 901: berapa Pakatan Haram beli hakim untuk lepaskan Anwar?

Sekarang kita mesti tanya balik, berapakah jumlah bayaran yang diberikan oleh pihak Pakatan Haram terdiri daripada DAP, PKR dan PAS kepada hakim yang mengadili kes liwat II sehingga terlepasnya Anwar Ibrahim dari tuduhan meliwat pembantu peribadinya?

Dulu sudah menjadi satu kebiasaan bagi puak-puak Pakatan Haram melempar berbagai-bagai tuduhan liar sesuka hati kepada pihak yang mereka benci seperti Polis, SPRM, Kastam, badan kehakiman sekiranya perkara yang dilakukan oleh pihak-pihak berkenaan tidak menguntungkan mereka

Contohnya kalau sesuatu keputusan melibatkan kes tertentu membabitkan puak-puak mereka dimahkamah apabila tidak memihak kepada mereka maka pasti yang akan dipersalahkan dengan bermacam-macam tuduhan serta fitnah adalah pihak kerajaan, pihak polis kononnya mengawal kebebasan hakim, mahkamah dibeli dan sebagainya.

Oleh itu, apabila semalam hakim Mahkamah Tinggi telah membuat keputusan untuk membebas serta melepaskan Anwar Ibrahim dari tuduhan meliwat Mohd.Saiful atas sebab tidak cukup bukti, sebelah kita pula perlu tanya kembali kepada mereka, berapa jumlah wang yang digunakan oleh pihak Pakatan Haram dalam mengaturkan keputusan kes liwat II?

Rakyat Malaysia kini sudah boleh bebas untuk bertanya.  Dari segi hak, kita memang berhak untuk bertanya apa saja dan patut tahu kedudukan sebenar dari keputusan itu dan pihak Pakatan Haram pembangkang tiada kuasa untuk menyekat kebebasan ini untuk turut sama dinikmati oleh seluruh rakyat Malaysia yang lain sebagaimana yang diberikan kepada mereka.

Seks bebas Anwar 901: SPRM perlu siasat Karpal Singh !

Sehari sebelum keputusan membebas dan melepaskan Anwar Ibrahim dari tuduhan meliwat pembantu peribadinya Mohd Saiful Bukhari Azlan dibuat oleh mahkamah, ketua peguambela Karpal Singh awal-awal lagi sudah meyakinkan orang ramai bahawa mahkamah tidak akan mensabitkan Anwar dengan tuduhan itu apabila esoknya, 9 January 2012 hari Isnin Hakim Datuk Mohd Zabidin Mad Diah akan melepas Anwar dari dakwaan meliwat mangsa.

Karpal Singh telah mendahului keputusan yang dibaca oleh Datuk Mohd Zabidin. Seolah-olah keputusan yang dibuat oleh mahkamah semalam ada kaitannya dengan apa yang telah dinyatakan oleh Karpal Singh sehari sebelum itu.

SHAH ALAM: DAP semalam menyatakan sokongan penuh terhadap Anwar Ibrahim untuk menjadi Perdana Menteri walau apapun keputusan Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur berhubung kes liwat ketua pembangkang itu.

Pengerusi Kebangsaan DAP Karpal Singh berkata, DAP tidak memerlukan perdana menteri alternatif kerana yakin Anwar yang juga Penasihat Parti Keadilan Rakyat (PKR) tidak akan disabitkan kesalahan. - Bernama 8 January 2012.

Arkib Blog