Negarawan Terulung

Negarawan Terulung
YABhg Tun Dr. Mahathir Bin Mohamad, 88 tahun

Terima Kasih atas sokongan anda semua !

Sabtu, April 24, 2010

MB Kelantan ingkar titah Sultan Selangor tapi mahu rampas Hulu Selangor..


Gambar yang tertera diatas memperlihatkan kemesraan dan kesopanan Menteri Besar Kelantan Darul Naim, Datuk Nik Aziz Nik Mat dengan Maharaja Singapura Tok Lee Kuan Tew ketika ayah angkat DAP itu dalam rangka lawatan selama beberapa hari dan tempat ke Malaysia baru-baru ini siap dengan aksi dengan menunjukkan tanda bagus lagi.

Namun gambar itu gagal untuk mempamerkan akan diri Datuk Nik Aziz yang sebenarnya apabila semalam beliau ingkar serta tidak mahu menghormati titah KDYMM Sultan Selangor yang tidak mana-mana pihak untuk menggunakan Institusi Masjid diseluruh negeri Selangor digunakan sebagai medan menyampaikan ceramah politik atau dalam ertikata lainnya Baginda tidak memperkenankan Masjid digunakan untuk kegiatan politik.

Lebih malang lagi apabila Datuk Nik Aziz telah menggelarkan titah Sultan Selangor itu sebagai mengaruh serta turut menyifatkan arahan Baginda itu sebagai tidak ubah seperti saki-baki peninggalan pihak penjajah di negara ini.

Namun Datuk Aziz terlupa bahawa sebenarnya beliau datang ke negeri Selangor adalah sebagai tetamu dan bukannya sebagai tuan rumah dan lagipun kehadiran beliau ke Negeri Selangor juga adalah untuk membantu calon PKR Datuk Zaid Ibrahim berkempen untuk meraih undi.

Datuk Zaid Ibrahim yang dibantu berkempen oleh Datuk Nik Aziz juga bukanlah orang tempatan di Hulu Selangor tetapi beliau adalah orang Kota Bharu Kelantan dan jika diambil kira dari kenyataan yang dibuat oleh Datuk Nik Aziz itu jadi bermakna apabila Datuk Zaid diletak sebagai calon disitu adalah sebagai penjajah juga...

Arkib Blog