Negarawan Terulung

Negarawan Terulung
YABhg Tun Dr. Mahathir Bin Mohamad, 88 tahun

Terima Kasih atas sokongan anda semua !

Khamis, Julai 07, 2011

KJ, Ambiga & Tok Him layak ke peringkat akhir...

Setelah hampir sebulan berhempas-pulas memburu tempat untuk melayakkan mereka dapat bersama-sama dengan peserta lain dalam kejohanan rally asia pada 9 Julai di Ibu Negara, akhirnya ketiga-tiga mereka iaitu Khairy Jamaluddin, Amiga Sreenevasan dan Datuk Ibrahim Ali berjaya juga dalam mereka di mana masing-masing telah terpilih untuk menduduki tempat yang ke 89, 90 dan seterusnya tempat ke 91.

Dengan 8 pingat emas disediakan oleh pihak penganjur untuk direbut, ketiga-tiga mereka ini akan turut disaingi oleh nama-nama yang telah lama tersenarai seperti Anwar Ibrahim, Lim Kit Siang, Haji Abdul Hadi Awang, Teresa Cock, Nik Aziz Nik Mat, Nurul Izzah Anwar dan ramai lagi dari pasukan BERSHIT 2.0 iaitu sekitar 60 orang dan begitu juga dari pasukan Perkasa ada 14 orang manakala Pemuda UMNO/Barisan Nasional pula terdapat 11 orang menjadikan kesemua peserta terpilih adalah 91 orang.

Bagi pasukan yang diwakili oleh Ambiga Sreenevasan, sasaran mereka adalah untuk menyapu BERSIH kelapan-lapan pingat yang dipertaruhkan namun keinginan pihak Ambiga itu memang agak sukar atau bolehlah dikatakan sebagai memang sangat payah untuk direalisasikan memandangkan cabaran daripada pasukan PERKASA yang diketuai oleh Datuk Ibrahim Ali akan menyusahkan pasukan Ambiga kerana pasukan PERKASA memang sangat digeruni oleh pihak lawan dan kawan kerana memiliki semangat juang yang begitu kental sekali.

Manakala untuk pasukan yang diwakili oleh Khairy kurang membanggakan, kekuatan pasukan Pemuda UMNO/BN lebih banyak bergantung kepada mereka yang di bawah seperti Timbalan Ketua Pemuda, Bendahari dan sebagainya dan kekuatan bukannya terletak pada diri Khary yang selalu buat benda-benda yang tak ubah seperti kata pepatah lama iaitu hangat-hangat tahu ayam. Mula saja bukan main berkobar-kobar tapi tak lama lepas tu senyap dan terus lenyap.

Walauapapun, syabas dan tahniah diucapkan kepada ketiga-tiga mereka itu kerana turut terpilih bersama dengan yang lain disaat-saat akhir, harap dengar baik-baik nasihat pihak berkuasa demi keselamatan orang ramai dan sebagai orang yang terpelajar dan berilmu, adalah lebih baik apa yang dimiliki itu digunakan untuk tujuan yang berfaedah dan berguna kepada masyarakat dan negara.

Zuraida mengecam hebat tindakan biadap Ambiga dan Anwar !!!

Ketua Pergerakan Wanita PKR, Zuraida Kamaruddin berkata, Anwar Ibrahim tidak seharusnya membiarkan Pengerusi BERSHIT 2.0 Ambiga Sreenevasan terus dengan hasratnya untuk mengadakan perhimpunan haram pada 9 Julai ini sehingga menyebabkan hampir 200 orang telah ditangkap oleh pihak polis.

"Ini adalah suatu tindakan yang amat biadap kerana jelas telah melanggar titah Baginda Yang Di Pertuan Agong.

"Ini kerana, secara jelas Yang Di Pertuan Agong Tuanku Mizan Zainal Abidin tidak memberi sebarang perkenan untuk diadakan perhimpunan haram itu.

"Maka, Ambabiga Sreenevasan seharusnya taat dan patuh," kata Zuraida Kamaruddin lagi dalam satu sidang media di ibu pejabat parti itu hari ini.

ha! ha! ha! apa dah jadi dengan Wakil Rakyat Parlimen Ampang ni???..dah buang tabiat ke dia ni??? Patutnya dia sokong rancangan Ambabiga dan Anwar tu nak huru-harakan situasi dalam negara, tapi dia bangkang pula... cemas ke ataupun dah sampai seru ?! he he he..

Rampasan kuasa: Ambiga & konco2nya dapat sokongan 4 negara Barat!!!

Melalui maklumat SMS yang saya terima daripada rakan blogger (HsnLmpg) yang berpangkalan di Semenanjung Malaysia yang antara lain isi kandungan SMS tersebut ada menyebut bahawa pihak kedutaan Australia, Italy, Amerika Syarikat dan Britain telah bersedia untuk hadir menyokong perhimpunan haram yang dianjurkan oleh sebuah pertubuhan haram BERSIH 2.0 pada Sabtu ini 9 Julai. Dan mungkin akan ada lagi sokongan sedemikian dari negara-negara yang terpengaruh dengan dakyah oleh Pakatan Haram 3 parti.

Jika demikianlah penghujung jalan yang dicari oleh Ambiga Sreenavasan, Asamad Said, Anwar Ibrahim, Karpal Singh, Haji Hadi Awang, Lim Kit Siang, Nik Aziz Nik Mat, Ronnie Liu, Mohamad Syabu dan seluruh konco-konco mereka melalui pertubuhan haram BERSIH 2.0 ini maka saya tidak menolak perhimpunan haram yang telah dirancang lusa iaitu pada hari Sabtu itu adalah sebagai satu percubaan untuk merampas kuasa dengan cara kekerasan daripada kerajaan Barisan Nasional yang dipilih secara demokrasi oleh rakyat negara ini.

Dengan mendapat sokongan moral, sokongan kewangan serta tidak mustahil mungkin akan ada juga sokongan yang berbentuk senjata daripada pihak negara luar untuk pihak BERSIH 2.0 bagi melunaskan hasrat mereka pada hari Sabtu ini, maka pihak Kementerian Dalam Negeri seboleh mungkin hendaklah bertindak dengan lebih tegas dan berani lagi terhadap mereka-mereka ini yang nyata bakal mengundang begitu banyak kemudaratan terhadap kesejahteraan dan keamanan negara ini.

Tangkap saja Ambiga Sreenavasan, tangkap saja A. Samad Said dan tangkap saja mereka-mereka yang terbukti masih berdegil mahu perhimpunan haram diteruskan, sumbat saja mereka ke dalam penjara, tahan mereka di bawah I.S.A !!!

Arkib Blog