Negarawan Terulung

Negarawan Terulung
YABhg Tun Dr. Mahathir Bin Mohamad, 88 tahun

Terima Kasih atas sokongan anda semua !

Isnin, Disember 06, 2010

Agaknya Nik Aziz sudah mulai resah gelisah dan cemas !

Saya dah dapat agak bagaimana perasaan bergelora di dalam jiwa raga 'seseorang' bila dapat tau bahawa SPRM kini di bawah teraju Datuk Seri Abu Kassim Mohamed sebagai Pesuruhjayanya sudah mulai ligat memasang pukat-pukat SPRM tak kira hari cuacanya bagaimana untuk menangkap ikan haruan, ikan sembilang, ikan paus, ikan pari, ikan jerung, ikan yu, ikan keli yang licin dan ikan bilis yang kecil dan banyak lagi jenis-jenis ikan.

Apatah lagi bila 'seseorang' itu dah dapat tau bahawa bekas MB Selangor DS Khir Toyo hari ini telah ditahan oleh sepasukan anggota SPRM dipejabat beliau untuk dibawa serta dihadapkan ke Mahkamah atas tuduhan rasuah berkaitan dengan pembinaan sebuah rumah banglow mewah miliknya yang telah menjadi isu hangat beberapa bulan yang lalu.

Ketegasan DS Abu Kassim dalam menunaikan tanggungjawab yang telah diamanahkan beliau sentiasa akan membuat mereka-mereka yang termasuk didalam spesis ikan seperti yang tersebut di atas sentiasa berada dalam keadaan yang serba tak keruan, mandi tak basah, makan tak kenyang, duduk salah berdiripun salah dan kalau boleh lariiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii saja... he he he...

Lari????????? ...nak lari kemana ahhh??? lari ke Arab???..mana leh...pakej umrah yang orang bagi dulu tu dah kena gam dengan SPRM...aduuuuuiii ...hah!!! ...lari ke pejabat kedutaan Turki ???...tak mungkin, lagi dekat dengan SPRM !!!

Arkib Blog