Negarawan Terulung

Negarawan Terulung
YABhg Tun Dr. Mahathir Bin Mohamad, 88 tahun

Terima Kasih atas sokongan anda semua !

Rabu, Oktober 12, 2011

Video: KJ membuat Anwar, Saifuddin, Yusmadi, Tony Pua & Azan sesak nafas di Parlimen !Saya telah melihat video ini sehingga ke penghujung dan bangga melihat kemampuan agak luarbiasa Ahli Parlimen Rembau YB Khairy Jamaluddin atau KJ dalam membidas serta mempertikaikan sikap hipokrit para pemimpin Pakatan Haram Pembangkang berhubung dengan Bajet 2012 yang baru saja dibentang oleh Perdana Menteri pada Jumaat 7 Oktober lalu.

Saya tertarik dengan ucapan bersahaja Wakil Rakyat Rembau itu yang saya kira sudah cukup untuk membuat pihak Pakatan Haram Pembangkang tidak senang duduk dan tidak senang berdiri. Semua seperti jadi serba salah. Lihat bagaimana Anwar bangun duduk, bangun duduk untuk mempertahankan kenyataannya namun dengan mudah dipatahkan oleh KJ. Syabas YB !

Bukan sekadar Anwar saja, malah Yusmadi Yusof, Saifuddin Nasution, Tony Pua dan Azan Ismail juga sentiasa kelihatan berdiri, duduk, berdiri duduk dan nampak semakin gelisah saat KJ sedang membahaskan Belanjawan 2012 terutama ketika Ketua Pemuda UMNO itu mempersoalkan tentang Buku Jingga serta juga Bajet Pakatan Haram Pembangkang yang diumumkan tiga hari sebelum Bajet kerajaan BN diusulkan minggu lepas.

Harapan agar lebih ramai pemimpin muda dalam BN yang berani seperti KJ apabila berdepan dengan puak-puak pembangkang. Berani mempertahankan dasar-dasar kerajaan sedia ada serta cekap memperjelaskan apa jua isu yang sedang berbangkit sebagaimana yang telah dilakukan oleh YB Khairy Jamaluddin.

Syabas YB Khairy !!

Arkib Blog