Negarawan Terulung

Negarawan Terulung
YABhg Tun Dr. Mahathir Bin Mohamad, 88 tahun

Terima Kasih atas sokongan anda semua !

Ahad, September 12, 2010

MB Kelantan TGNA mahu orang Cina berdakwah kepada orang Melayu. hehehe!!!...

sila baca ;-)
Apalah ha ha ha... lawak,lawak...

...adakah cadangan Mursyidul Am PAS YAB Datuk Nik Aziz Nik Mat yang mahu masyarakat Islam di negara ini terutamanya kaum Melayu untuk belajar mengenai agama Islam daripada kaum Cina di Malaysia tidak akan membuat kita semua mula menjadi kurang siuman.

Alasan yang Tok Guru Nik Aziz beri ialah sebab orang-orang Cina di negeri China terlebih dulu menerima Islam jika dibandingkan dengan orang-orang Melayu di negara.

Oleh itu maka Tok Guru Nik Aziz mahu supaya orang-orang Melayu dinegara ini menerima dakwah yang disampaikan oleh masyarakat Cina di negara ini dan wajib belajar agama Islam daripada kaum Cina agar tidak ketinggalan dalam semau aspek yang berkaitan dengan agama Islam.

Mungkin selepas ini Tok Guru Nik Aziz mahu YB Tuan Haji Nga Kor Ming, YB Tuan Haji Ngeh Ko Ham, YB Tuan Haji N. Gobalakrishnan meneruskan dakwah mereka kepada seluruh umat Islam di negara demi kelangsungan hayat DAP/PAS/PKR dengan agama Islam sebagai modal dan alat kempen.

Datuk Sosilawati dan 3 yang lain mati dibunuh !

Tandatanya kes kehilangan misteri jutawan kosmetik terkenal Datuk Sosilawati Lawiya serta 3 yang lain iaitu seorang pemandu peribadi, pengawal peribadi serta seorang peguam peribadi sudah terjawab dengan tertangkapnya 7 individu yang disyaki terlibat termasuk seorang daripada mereka adalah seorang peguam.

Menurut sumber berita, setelah dibunuh mayat keempat-empat mangsa telah dibakar disebuah ladang kelapa sawit dekat Morib dan setelah itu abu mayat mangsa juga turut dibuang kedalam laut di Pantai Morib, Selangor.

Ini adalah satu perbuatan yang paling kejam, keji, hina dan langsung tidak berperikemanusiaan. Seorang peguam, yang sudah tentunya mempunyai tahap pendidikan yang tak perlu dipersoalkan lagi telah tergamak dan sanggup terlibat serta bersubahat melakukan perbuatan yang sekejam itu.

Kerana apa mungkin???

Inikah salah satu bentuk kebebasan mutlak yang sedang diperjuangkan oleh sesetengah pemimpin politik pembangkang dinegara kita ? Ada undang-undang yang telah digunapakai minta dimansuhkan. Ada peraturan yang telah lama ternyata menjaminkan keharmonian minta dihapuskan. Ada akta yang jelas berkesan dalam mencegah kemudaratan terhadap keamanan dan keselamatan dalam negara minta ditarik.

Matlamat menghalalkan cara ! Untuk mencapai segala apa yang dihajati, adakah itu jalan pintas dibolehkan ? Biar salah dan sangat bertentangan dengan kehendak naluri seseorang yang bergelar sebagai insan ataupun manusia untuk melakukan perbuatan seumpama itu, apakah lagi alasan dan dimana keperluannya untuk mana-mana pihak mendesak agar kerajaan meniadakan sesuatu undang-undang, peraturan, akta yang telah sekian lama menjadikan masyarakat Malaysia hidup dalam keadaan aman, selamat, sejahtera dan sentosa sehingga ke saat ini ?

Apa-apapun kepada kesemua keluarga mangsa tragedi yang sungguh menyayatkan hati ini, kita semua berharap agar mereka bertenang, bersabar serta tabah ketika berada didalam situasi begini dan salam takziah, semoga roh-roh mangsa kejadian akan dicucuri dengan rahmat serta ditempatkan dikalangan mereka yang soleh dan beriman. Amin.
Posted by Picasa

Arkib Blog