Negarawan Terulung

Negarawan Terulung
YABhg Tun Dr. Mahathir Bin Mohamad, 88 tahun

Terima Kasih atas sokongan anda semua !

Selasa, Disember 07, 2010

Salam Awal Muharram 1432 Hijrah !

Selamat menyambut Tahun Baru Hijrah 1432 kepada seluruh rakyat Malaysia dan Indonesia yang beragama Islam serta juga kepada semua ahli-ahli parti UMNO, PAS dan juga PKR.

Hayatilah sedalam-dalamnya erti sebenar Hijrah dalam hubungan kita semua pada waktu ini dan tentu ada sesuatu yang sangat memerlukan untuk kita berhijrah dari keadaan yang sangat kurang baik kepada kurang baik dan seterusnya dari kurang baik kepada lebih baik dan seterusnya kepada hidup yang lebih cermerlang.

Tanpa perpaduan, tanpa kerjasama, tanpa tolak-ansur, tanpa keamanan dan keharmonian segala apa yang diperjuangkan akan tetap terus menjadi sukar untuk digapai maka ambillah kesempatan pada Tahun Baru 1432 Hijrah ini melakukan hijrah daripada perpecahan, perbalahan dan pertikaian yang merugikan kepada semangat bersatupadu demi kekuatan dan keutuhan bangsa, agama dan negara.

Salam Maal Hijrah juga kepada seluruh rakan bloggers Anak Merdeka yang beragama Islam dan Anak Merdeka ingin sampaikan juga ucapan Salam 1Malaysia 1Ummah kepada semuanya.

Arkib Blog