Negarawan Terulung

Negarawan Terulung
YABhg Tun Dr. Mahathir Bin Mohamad, 88 tahun

Terima Kasih atas sokongan anda semua !

Selasa, Julai 14, 2009

Hanya Kerana 65: Janji BN di Manek Urai Tak Mungkin Terlaksana ?

Keputusan rasmi Pilihanraya Kecil DUN Manek Urai telah pun diketahui.

PAS menang tipis dengan majoriti hanya 65 undi saja. Dan BN juga kalah tipis kepada PAS hanya kerana 65 undi itu lah.

Ini bermakna, gara-gara 65 orang itu yang telah tersalah pangkah dengan memangkah "bulan" semua janji yang ditawarkan oleh BN kepada penduduk Manek Urai semasa kempen terpaksa ditarik balik.

Memang wajar bagi BN untuk menarik balik semua yang telah dijanjikan. Tiada gunanya BN untuk meneruskan projek-projek sebagaimana yang telah ditawarkan jika majoriti rakyat disitu tetap tidak mahu menerima BN.

Namun kepada pengundi yang telah memberi sokongan kepada calon BN, diharap Kerajaan Barisan Nasional dapat mencari jalan dengan terlebih dahulu mengenal pasti mereka yang menyokong BN dan seterusnya mempertimbangkan serta mencari jalan bagaimana cara untuk membantu serta memberi kemudahan (terhad kepada yang menyokong BN saja) sepertimana yang dijanjikan walau dalam apa bentuk sekalipun, yang penting janji harus ditunaikan (juga terhad kepada yang mengundi BN saja).

Itu harus dilakukan, kerana berdasarkan keputusan yang telah dibuat dan diterima, bukan semua penduduk di Manek Urai menolak BN, malah jika bukan disebabkan oleh 65 undi itu sudah tentu DUN Manek Urai dalam genggaman Barisan Nasional. Diharap BN akan bertindak bijak dalam hal ini, supaya jangan dilihat seperti kata pepatah "marahkan nyamuk, kelambu dibakar".

Arkib Blog